Een echte Bommelaar

... blijft vaak ongemerkt in het verleden te leven. Zo was ik laatst op een feestje. Praat ik met een Bommelaar over het uitgaansleven in ons stadje. Vertelde hij dat hij vaak naar 't Hoekske ging. Dat café heet al jaren niet meer zo, maar voor de ouderen onder ons blijft het toch 't Hoekske.

Het feestje werd gegeven in Pand 9. Ik had geen idee waar dat was. Bleek het om de oude LTS te gaan. Zeg dat dan gelijk.

Wat ik ook nog geregeld meemaak is dat er mensen bij mij op de zaak komen. Busje bij zich, of een aanhanger. Hebben ze sandwich panelen nodig.

Leg ik ze maar even uit dat Van Bruchem hier al tien jaar niet meer ziet.

Een maat van mij zit met zijn bedrijf op de veilingweg. Als hem gevraagd wordt waar precies, is het antwoord altijd hetzelfde: "Tegenover de deurenfabriek."

Ik had geen idee waar
Pand 9 was...

Nou mensen, ga er eens kijken. Er is echt niks meer te zien van die hele fabriek. Maar iedereen weet precies wat hij bedoelt.

Als ik cafetaria de Vergt bedoel, zeg ik nog steeds Paul en Lien.

Zoals ik soms nog steeds ongemerkt de Witte Prijzenhal zeg als ik de AH bedoel.

Vraag aan een oude Bommelaar hoe de VW dealer heet. Negen van de tien zullen Van den Udenhout zeggen in plaats van De Waal.

Of laat Richard Schimmer uitleggen waar hij zit met zijn sportschool. Als eerste zal hij 'bij Schouten' zeggen. Snap je het dan nog niet, dan zegt hij in de oude Buys Ballot.

Ik bedoel maar.

Al vind ik het stiekem wel leuk.

Niks zo mooi als die goeie ouwe tijd.

Meer berichten