Het atelier van Kees van de Wal vind je tegenover het Stadskasteel in de Nonnenstraat.
Het atelier van Kees van de Wal vind je tegenover het Stadskasteel in de Nonnenstraat.

Kunst en koffie in atelier van Kees van de Wal

Sinds januari dit jaar houdt beeldend kunstenaar Kees van de Wal elke maand open atelier. Hij wil hiermee de drempel om in zijn atelier te komen kijken verlagen. "Gewoon vrijblijvend komen kijken, kopje koffie erbij, beetje praten. Over kunst, over mijn werk, over het weer."

Zaltbommel - Van de Wal vind het belangrijk om over zijn werk te praten en feedback te krijgen. Maakt niet uit van wie, of het nou een collega is, een kunstkenner, een liefhebber of een leek. "Alle feedback geeft informatie over hoe iemand mijn werk ziet. Die feedback is niet sturend, niet bepalend voor het volgende werk, maar kan me wel helpen in mijn proces", zegt van de Wal. Het aantal bezoekers op de maandelijkse open-atelier-middag is niet groot, maar dat vindt Van de Wal niet erg. "Elk gesprek heeft zijn eigen waarde. Komend weekend vindt de Bommelse Kunstroute plaats en eind augustus doe ik weer mee aan Kunst Kiezel en Klei. Op deze dagen komen er in het atelier zo'n 80 tot 120 mensen per dag. Dan spreek je niet iedereen persoonlijk, dat is soms jammer. Tijdens de maandelijkse openstelling op donderdagmiddag kan dat wel, dat leidt tot gezellige en soms diepgaande gesprekken."

Van de Wal is blij met alles wat er op dit moment gebeurt op het gebied van de beeldende kunst in Zaltbommel. "Projectruimte Publiek, een initiatief van Jeroen Stijlaart, initieert diverse projecten en voor volgend jaar zijn er plannen voor een groot cultureel festival waar ook de nodige aandacht voor beeldende kunst zal zijn. De komst van Markt Twee, waar al een paar mooie exposities zijn georganiseerd, en de nieuwe galerie van Gerda Elfring zullen het kunstklimaat in Zaltbommel ten goede komen. Samen met de gootspokenroute van Joris Baudoin, de kunst in de openbare ruimte, de nieuwe stadswallen, de Waal en het mooie stadscentrum biedt Zaltbommel veel moois voor inwoners en bezoekers."

Tijdens de Bommelse Kunstroute toont Van de Wal nieuw werk onder de titel 'In vorm'. Deze titel verwijst naar de vormen, restvormen en samengestelde vormen die in zijn werk zijn te zien. Vanaf september gaat Van de Wal op de laatste donderdag van elke maand weer verder met zijn open-atelier-middagen. Hij geeft hiermee een kijkje in de keuken en je ziet de kunstenaar aan het werk. Een unieke kans om het proces een beetje te volgen.

Meer berichten