Kun je niet naar de bewonersavond komen, maar wil je wel met een idee aan de slag wil? Mail dan naar Martijn Grievink (SLG) via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl.
Kun je niet naar de bewonersavond komen, maar wil je wel met een idee aan de slag wil? Mail dan naar Martijn Grievink (SLG) via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl. (Foto: SLG)

Bewoners bedenken ideeën voor mooier Aalst

Bloeiende bermen rond Aalst, aanplant van bloembollen en hoogstamfruitbomen en de realisatie van een trekpontje en een wandelpad. Dit is een greep uit de ideeën die bewoners van Aalst naar voren hebben gebracht tijdens de ideeënavond op 11 juni. Op de uitwerkavond Levend Landschap Aalst op woensdag 27 juni wordt gekeken hoe deze wensen naar concrete resultaten kunnen worden gebracht.

Zaltbommel - De uitwerkavond vindt plaats om 20.00 uur in Zalencentrum 't Gement (zaal De Visserij) aan de Donkerstraat 19, 5308 KB Aalst. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Jong en oud zijn van harte welkom om te komen. Ook bewoners die niet aan de ideeënavond deelnamen zijn van harte welkom om mee te denken.

Tijdens de uitwerkavond worden de acties besproken die nodig zijn om tot uitvoering te komen. Wat moet er allemaal gebeuren om daadwerkelijk de schop in de grond te kunnen zetten? Wat kunnen bewoners zelf en waarbij is ondersteuning nodig? Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, handjes of beschikbare grond. Energie bij bewoners voor de uitvoering van hun plannen is een voorwaarde voor succes. Op deze avond ontstaan vaak werkgroepjes, die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Dus wil je ideeën uitgevoerd zien? Help dan meedenken op de uitwerkavond.

Aalst heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te verfraaien en beter beleefbaar te maken voor bewoners start dorpsraad Aalst in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Zaltbommel het project Levend Landschap dat mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Gelderland. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen.

Meer informatie is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer berichten