Laura (16) wint verhalencompetitie

De Zaltbommelse Laura Gerits (16) is de winnares van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en studiematerialenleverancier VanDijk. De partners hebben scholieren gevraagd om te schrijven over het gebruik van digitale media en welke rol digitalisering inneemt in hun leven. Op die manier helpt de verhalencompetitie leerlingen schrijftalent verder te ontwikkelen en na te denken over een actueel thema in de maatschappij. Laura wist hier een prachtig verhaal van te maken en ontving de hoofdprijs.

Zaltbommel - In totaal namen 1600 scholieren deel aan de wedstrijd. De prijsuitreiking was vorige week op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Er zijn in totaal drie deelnemers als winnares verkozen, Laura heeft de eerste eerste plaats binnengesleept met haar verhaal. De prijs werd uitgereikt door bekende schrijfster Eva Burgers. Laura wint een gloednieuwe iPad.

Bewust
Het doel van het initiatief is om scholen te helpen hun leerlingen nog beter voor te bereiden op het gebruik van digitale media. "Door ze te laten denken over het gebruik er van, hoe het hun helpt en wanneer juist niet", stelt Suzanne von der Dunk, directeur onderwijs bij Randstad. Het thema waar deelnemers zich door lieten inspireren is #Mijn wereld, mijn netwerk; online en offline. Het is positief om te zien hoe bewust leerlingen omgaan met digitale media. Ze begrijpen heel goed dat het vinden van 'balans' belangrijk is.

Meer berichten