Er werd vorige week nog hard gewerkt aan de opbouw van het festival in Rossum.
Er werd vorige week nog hard gewerkt aan de opbouw van het festival in Rossum.

RosRock wordt nóg meer van eigen bodem

Er wordt momenteel nog flink aan de weg getimmerd voor het tweedaagse RosRock festival op 30 juni en 1 juli. Er komt dit jaar een nieuwe mobiele bar bij op het uitgebreide festivalterrein (voormalig campingterrein). Alles op dit terrein blijft prachtig van hout, maar is iets minder permanent doordat het grootste deel van de entourage hier op wielen staat. Zo fungeert het terrein de rest van het jaar gewoon als hoogstamboomgaard. 

Rossum - Zoals het eigenwijze RosRock betaamt, boeken ze niet zozeer wat hip is, maar luisteren ze, ongeacht komaf, formaat en populariteit simpelweg naar kwaliteit. "We zien lokale bands kwalitatief steeds beter worden. Daarom spelen deze opkomende bands samen met de bekendere internationale namen op het nieuwe houten podium, zoals de Franse Spunyboys en het Noorse Honningbarna. RosRock wordt dit jaar een mooie combinatie van lokale bands en grotere namen", aldus Willem van der Zalm.

"Apart genoeg zijn grotere Nederlandse bands als Heidevolk tegenwoordig juist amper meer in het thuisland te vinden. Met hun wereldwijde succes spelen ze op RosRock voor het eerst sinds twee jaar weer in eigen land. Voor degenen die deze Nederlandstalige volksmetalband nog niet kennen, ze spelen nummers als: 'Het bier zal weer vloeien in ons Gelders land' en het Gelders Volkslied."

Los van de bands worden de consumpties op RosRock ook iets meer van eigen bodem. Zo worden er sapjes en hapjes uit eigen gaard geserveerd in de nieuwe gezondheidsbar. En los van het fruit is er zelfs een band rechtstreeks uit de Rossumse boomgaard geplukt: The Applepickers. Lokaler kun je het niet krijgen!

Food drop
Eén van de bands die dit jaar op RosRock spelen, Ferocious Dog (UK), organiseert al een aantal jaar een zogenaamde 'Ferocious Dog Food Drop' bij elk concert in eigen land en ook steeds vaker bij hun concerten in Nederland. RosRock is het eerste festival dat dit initiatief van de band ook festivalbreed oppakt.

De Voedselbank Bommelerwaard heeft aangegeven dat ze vooral de volgende artikelen goed kunnen gebruiken: koffie, thee, pasta saus, pasta, rijst, snoep, koekjes en soep in pak of blik. Zolang het maar om houdbare producten gaat. Medewerkers van de voedselbank zijn voor aanvang van het concert aanwezig om de donaties in ontvangst te nemen.

Naast deze inzameling geeft RosRock 10 vrijkaartjes weg aan afnemers van de voedselbank, inclusief consumptiebonnen, zodat ook zij mee kunnen genieten van een weekend vol rockmuziek.

Je vindt het festival aan de Hogeweg 101 in Rossum.

www.rosrock.nl

Meer berichten