Bronsgieter Hans Steylaert geeft uitleg over het beeld. Rechts kunstenares en ontwerper van het beeld, Maria van Gerwen.
Bronsgieter Hans Steylaert geeft uitleg over het beeld. Rechts kunstenares en ontwerper van het beeld, Maria van Gerwen.

Bronzen beeld Sint Maarten bijna klaar

In de bronsgieterij van Hans Steylaert in Waardenburg wordt hard gewerkt aan het grote bronzen beeld van Sint Maarten. Vrienden van Sint Maarten en sponsoren mochten zaterdag een bezoek brengen aan de bronsgieterij om te zien wat de vorderingen zijn.

Waardenburg - Men was zeer onder de indruk van het bijzonder grote beeld van drie meter hoog. Het brons glimt nog aan alle kanten, maar Steylaert legde uit dat er nog bewerkingen nodig zijn, zoals het patineren, om het beeld zijn mooie bronsgroene kleur te geven. Voorzitter en initiatiefnemer Ton van Balken heeft er alle vertrouwen in dat het beeld op tijd klaar is. Bedoeling is dat het beeld daags voor het feest van Sint Maarten, 10 november, onthuld wordt nabij de Bossche Poort. "We zijn nu nog bezig om de omgevingsvergunning te krijgen. De Monumentencommissie buigt zich deze week over onze aanvraag om het beeld op de Bossche Poort te mogen plaatsen. Het college heeft die toestemming al gegeven", aldus Van Balken. "We zijn blij dat 90 procent van het benodigde geld verkregen is. We zoeken nog één sponsor zodat we geen financiële zorgen hebben."

Kijk voor informatie op www.beeldsintmaarten.nl.

Meer berichten