2010

... volgt het WK voetbal, net als de meeste Nederlanders, toch anders dan in 2010. 'We' haalden zelfs de finale. Nu moet ik eerlijk zeggen dat voetbal mij niet heel erg kan boeien. Toen Paul Busker mij echter vroeg of ik meeging naar Afrika, begon ik toch te twijfelen. Zo vaak heeft Oranje de finale niet gehaald. En nog nooit gewonnen. Stel....

"Oke, ik doe het", was mijn antwoord. Op de gok, zonder finale ticket, naar Johannesburg. Daar aangekomen waren we zo een ticket rijker en 900 euro armer.

Omdat mijn kinderen vroegen hoe ze mij op tv konden herkennen, besloot ik als sinterklaas te gaan. Daar had ik bij de entree al lol van. Eén van onze tickets bleek vals te zijn. Omdat de man bij de ingang dacht dat ik een of andere heilige was, mochten we toch alle twee naar binnen. Nou nou, wat je met een sinterklaaskostuum en een paar liter bier achter je kiezen een lol kunt hebben, hebben we geweten.

Echt iedereen wilde op de foto met de goedheiligman. Van superknappe spaanse schones, tot Ali-B en het zoontje van Van Bronckhorst. Maar als Bommelaar wil je net iets verder gaan dan normaal. Dus in de rust besloot Sint om, net voor aanvang van de tweede helft, in de spelerstunnel te spelers op te wachten. Helaas was een beveiliger met zijn machinegeweer niet onder de indruk van Sinterklaas. Terug naar mijn plekje achter de duggout.

Paul raakte op de wc nog aan de praat met een Hollander. Hoe die man aan kaartjes kwam voor het exclusieve vak waar wij ons brutaal in gewrongen hadden. Wat bleek? Zijn zoontje speelde deze avond. Wesley Sneijder. Oké... dacht Paul. En maakte gelijk een foto toen de goeie man stond te pissen.

Oranje verloor, maar dat kon voor mij de pret niet drukken. Aan de ene kant was ik blij dat Oranje niet scoorde. Want hoe moesten anders alle ouders uitleggen waarom de goede Sint daar met een dronken kop stond te strippen?

Meer berichten