Het opgehaalde bedrag overtrof alle verwachtingen.
Het opgehaalde bedrag overtrof alle verwachtingen.

De Spelwert houdt sponsorloop

Begin april sloeg in Brakel het noodlot toe: een auto raakte te water in de Waal en de twee inzittenden kwamen om. De nabestaanden bleven in schok achter. Ook op basisschool De Spelwert sloeg het nieuws in als een bom. Drie kinderen van één van de inzittenden zitten op de Bommels basisschool De Spelwert.

Zaltbommel - Direct sprongen ouders van leerlingen in de bres voor de nabestaanden. "We vonden het erg fijn om te zien dat verschillende ouders hun diensten aanboden door bijvoorbeeld de kinderen uit te nodigen om te komen spelen,'' zo vertelt adjunct-directrice Rian Kemper. Naast deze individuele initiatieven vatte een aantal ouders gezamenlijk het plan op om geld in te zamelen voor het gezin voor een uitje in de vakantie om de zinnen te verzetten. Onder het motto 'It takes a village to raise a child' werd in samenwerking met de school en in overleg met de moeder van de kinderen een sponsorloop georganiseerd. De kinderen zijn massaal geld gaan inzamelen en vrijdag werd de sponsorloop gehouden. Bij toerbeurt liepen de kinderen één of meer rondjes over een parcours bij de school, toegejuicht door de vele ouders en klassen die waren komen kijken.
De sponsorloop leverde meer geld op dan de school had durven hopen. ''In totaal haalden de kinderen maar liefst 1787,62 euro op, dat overtreft al onze verwachtingen,'' aldus de trotse adjunct-directrice.

Meer berichten