Foto:

Een echte Bommelaar

... wil vier dagen per jaar geen Bommelaar zijn, maar een Drielse. Waarom? Omdat ze iets in Kerkdriel hebben, waar wij alleen nog maar van kunnen dromen. Een echte kermis. Of nee, daar doe ik het evenement tekort mee. Een superkermis. Vier dagen feest voor jong en oud. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De kleintjes vermaken zich in de attracties, de groten aan één van de vele barren.

Wat vooral opvalt is de sfeer. Net of je een feestje geeft met alleen maar leuke mensen. Omdat er door mijn aderen ook Driels bloed vloeit, ben ik elk jaar (geen vier dagen meer) ook van de partij. Mijn kinderen ook, en ook nog eens de volle vier dagen. Dit jaar ging mijn vader (92 jaar) ook een avond mee. En hij genoot met volle teugen. Hij waande zich een paar uur lang weer het Drielse feestnummer van vroeger.

Tijdens de kermis kom je gegarandeerd vele Bommelaren tegen. En telkens hoor je dezelfde vraag: "Waarom kan dit niet in Zaltbommel?" Tsja, ik wist het antwoord op deze vraag ook niet. Maar ineens wist ik het.

De eerste dag kwam ik Bianca van Liempt tegen. Een echte Drielse, en altijd vrolijk. De volgende dag Adrienne de Rouw. Altijd vriendelijk. En diezelfde dag liep ik ook Theo Grandia tegen het lijf. Theo is zo iemand van de Duyvis reclame. Als er ergens een fuif is... Een toen viel bij mij het kwartje. Al deze personen werken op hetzelfde verzekeringskantoor. In Kerkdriel. De organisatie wilde natuurlijk verzekerd zijn van een leuke kermis en besloot zich in te dekken via dit kantoor.

Ja, zo kan ik het ook.

Meer berichten