Een echte Bommelaar

... heeft soms een bijnaam. Deze is meestal voor de persoon zelf. In sommige gevallen vraag je je af waar de bijnaam op slaat. Bijvoorbeeld bij De Karrekiet, Chinees (rare bijnaam voor een jongen van Marokkaanse afkomst), De Kneuter, Abbus, De Kinas, De Sherrif of Sambo.

In andere gevallen is het wel duidelijk. Zoals bij Hans de Kapper, Lange Jan, Jan de Griek of Grijze Chris. In Kerkdriel hebben hele families vaak dezelfde bijnaam. Dat is bijvoorbeeld makkelijk als je Hooijmans heet. Van welke Hooijmans wordt heel snel duidelijk als je je bijnaam vermeldt. Je bent er één van de Fiegeliet clan, of je behoort tot de Drop clan.

En zo heb je nog verschillende families met bijnamen. Je bent er een van D'n Aap (Van Namen), De Worst (Van Herwijnen), Het Luie uier (Van Alem) of van De Kat (Kooiman).

Maar in Kerkdriel kunnen ook meerdere personen uit een familie een bijnaam hebben, en andere uit dezelfde familie niet. Zoals bij d'n Bowling en de Kromme.

Zo heb je dus namen als Peter de Kiep, Jan de Koen, Joke d'n Drop, Nol de Worst en Bart de Kat. Individueel een bijnaam kan ook nog. Zo had je Rudie Carel en De Bruid.

Kortom, bijnamen genoeg.

Ik vraag me alleen af hoe de bijnaam gaat worden van het kleinkind van Gerard de Worst. Zijn dochter, een Worstje, is in verwachting van eentje van de Aap.

Wie het weet, mag het zeggen.

Meer berichten