Helena van Engelen met een aantal van haar Peruaanse leerlingen.
Helena van Engelen met een aantal van haar Peruaanse leerlingen. (Foto: )

Stichting Kuychi krijgt mooie gift

Stichting Kuychi heeft een bedrag van 2500 euro mogen ontvangen van de Kringloopwinkel de Spullenwaard. Doordat de stichting Kuychi bijna geen overhead kosten heeft' (minder dan een half procent) kan het gehele bedrag ten gunste komen van het project.

Peru - De stichting Kuychi zamelt geld in voor een project in de Andes van Peru. De allerarmste kinderen wordt een toekomst geboden door middel van scholing en medische zorg terwijl hun ouders leren over hygiëne, geboorteplanning en ook medische zorg kunnen ontvangen.

Helena van Engelen vertrok in 2001 met een missie naar Peru: mensen hun waardigheid teruggeven. "Je ziet het aan mensen wanneer ze hun waardigheid verloren hebben. Bedelen, bijvoorbeeld, maakt dat je over jezelf denkt: ik ben niets waard, ik ben niemand, ik kan niks. Ik zie het meteen aan een kind dat hier voor het eerst binnenkomt. Het straalt een verdrietige boodschap uit: 'ik ben niets waard, ik ben een wegwerpartikel.' Het is mijn missie om zo'n kind weer de schoonheid terug te geven, zodat het 't mooie weer kan zien in zichzelf en in de wereld om hem heen. Als oogjes weer gaan stralen, dan word je als gever opeens de ontvanger. Dat maakt dit werk zo vervullend."

Ondertussen wordt het project in Peru steeds bekender in de regio en hebben ook wat mensen uit de Bommelerwaard een bezoek gebracht aan het project. Eén van hen is de Gamerse Ingrid Reinders, zij vertelt vol enthousiasme: "In de zomer van 2014 hebben wij als gezin het project in Peru bezocht. Meteen werden we gegrepen door de veilige en liefdevolle omgeving in een gebied waar dit niet allemaal zo vanzelfsprekend is. Ook wij zijn toen begonnen om een deel van onze tijd te doneren aan dit uitzonderlijke doel. Het project ligt vlak bij het wereldberoemde Macu Picchu Inca complex. Omdat het een aantal hotelkamers heeft als onderdeel van de hotelschool opleiding is het een mooie uitvalbasis om dit deel van Peru te verkennen. En zo doneer je slapend", zegt ze lachend.

Meer weten? www.kuychi.nl

Meer berichten