Met de Zomerleesrace daagt de bibliotheek basisschoolleerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrivierenland.nl.
Met de Zomerleesrace daagt de bibliotheek basisschoolleerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrivierenland.nl. (Foto: )

Doe jij mee aan de Zomerleesrace?

Met de Zomerleesrace daagt de bibliotheek basisschoolleerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseert Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. De race is gestart op de eerste dag van de zomervakantie en loopt tot en met de vrijdag van de eerste schoolweek.

Regio - Met de Zomerleesrace worden de basisschoolleerlingen aangespoord minimaal drie boeken te lezen in de grote vakantie. Ze ontvangen op school een boekje waarin ze kunnen opschrijven welke titels ze gelezen hebben en wat ze ervan vinden. Voor elke gelezen titel kunnen ze in hun Zomerleesraceboekje een stempel halen in een van de bibliotheken in Rivierenland. Met een vol gestempeld boekje maken de kinderen kans op een leuke prijs. Uitgeverij ThiemeMeulenhoff sponsort de prijzen, afgestemd op drie verschillende leeftijdscategorieën.

Bibliotheek Rivierenland heeft alle 100 scholen die deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School voor de zomervakantie voorzien van Zomerleesraceboekjes en -diploma's. De leerkrachten delen de boekjes vlak voor de zomervakantie uit aan de leerlingen. In de eerste week na de vakantie kunnen de leerlingen hun vol gestempelde boekje weer inleveren bij de eigen juf of meester. Daarvoor ontvangen zij een Zomerleesrace-diploma.

De Zomerleesrace-boekjes zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij de bibliotheek zelf. Want álle kinderen in Rivierenland in de leeftijd vanaf 6 jaar mogen meedoen. Een lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar helemaal gratis. Zo hebben kinderen met de bieb nooit meer een tekort aan leesvoer. Kinderen die nog geen lid zijn kunnen zich gratis inschrijven bij één van de negentien vestigingen van Bibliotheek Rivierenland en meteen boeken meenemen. Op vertoon van het vol gestempelde Zomerleesrace-boekje krijgen zij een diploma uit handen van een bibliotheekmedewerker.

VakantieBieb
Sinds deze week is de VakantieBieb er weer, met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een mooie selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en helpt kinderen te blijven lezen in de vakantie.

Meer berichten