Deze vakantie staat 'Loevestein zonder grenzen' centraal. Ieder kind krijg een grensdocument om zijn reis door de verhalen vast te leggen.
Deze vakantie staat 'Loevestein zonder grenzen' centraal. Ieder kind krijg een grensdocument om zijn reis door de verhalen vast te leggen. (Foto: Köppen)

Deze zomer weer veel activiteiten op Slot Loevestein

Het is weer zomervakantie! In juli en augustus zijn er heel veel activiteiten in Slot Loevestein. Hieronder vind je een kort overzicht.

Kist vol verhalen - dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Maar Loevestein is nog veel meer! In de zomervakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staat 'Loevestein zonder grenzen' centraal. Ieder kind krijg een grensdocument om zijn reis door de verhalen vast te leggen.

Workshop armbandje
Op verschillende zaterdagen kunnen kinderen en volwassenen een stoere armband maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. De workshop is doorlopend tussen 13.00 en 16.00 uur en kost 5 euro per persoon.
- Zaterdag 21, 28 juli en 4, 11, 25 augustus.

Boogschieten
De Kasteelschutters laten weer hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Daarnaast is er ook nog een wapenvertelling.
- Zondag 22 juli en 5 augustus.

Middeleeuwse muzikant
Heb je wel eens een middeleeuwse trompet laten klinken of op een lansknecht trom geslagen? Middeleeuwse muzikant Emile van Zeijl komt op bezoek.
- 26 augustus en 1 september.

Heeren van Altena
De Heeren van Altena is een groep die het vroege 15e eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Ook laten ze hun krijgskunsten zien.
- Zaterdag 28 en zondag 29 juli.

Optreden seniorenorkest
Het repertoire van Seniorenorkest Bommelerwaard is divers en bestaat uit meerdere genres.
- Donderdag 26 juli.

Muziek onder de boom
Zondag 29 juli speelt harpiste Coca Román van Dongen en zondag 12 augustus speelt rootsmuzikant Robert den Hartigh.

Kinderworkshops
Deze zomer kunnen kinderen een eigen stempel maken. Bij een bezoek aan het slot krijgen ze een eigen grensdocument; met deze stempel kunnen ze de verschillende verhalen zelf afstempelen.
- Iedere woensdag

Oudhollandse spellen
- Iedere vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Struintochten
Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Onderweg tref je vast de rode geuzen en konikpaarden.
- 20 juli, 15, 17, 22, 24 augustus.

Meer berichten