Rico Neeter trad vorig jaar solo op tijdens AmmerRock. Dit jaar komt hij met zijn formatie We Are Hunters.
Rico Neeter trad vorig jaar solo op tijdens AmmerRock. Dit jaar komt hij met zijn formatie We Are Hunters. (Foto: Bertus de Leeuw)

AmmerRock koestert livemuziek

"Ik heb het ritmegevoel van een goudvis", aldus David van Rangelrooij. Maar passie voor het programmeren van livemuziek heeft de barman van The Sacred Heart Pub des te meer. Dankzij die passie is het succesvolle AmmerRock ontstaan. Het driedaags livemuziek-festival lokte vorig jaar zo'n zevenhonderd bezoekers uit Den Bosch, Zaltbommel, Maasdriel en omstreken naar het Ammerzoodse café. Ook voor de derde editie van AmmerRock, van 27 tot en met 29 juli, heeft Van Rangelrooij veel regionaal talent en bekendere bands uit Nederland en België weten te strikken. Bezoekers worden niet alleen een weekend lang verwend met livemuziek, maar kunnen zich ook te goed doen aan streetfood en een bijzondere selectie speciaalbieren.

door Loeki Bruinink

Ammerzoden - Voor de eerste editie van AmmerRock struinde Van Rangelrooij internet eindeloos af, op zoek naar geschikte livebands. "Ik koos vooral voor opkomende formaties, bij voorkeur uit de regio." Zijn formule bleek een succes. Drie dagen lang was The Sacred Heart Pub in Ammerzoden het decor voor aanstormend muzikaal talent.

The Streets
"Bands begonnen zich spontaan aan te melden voor het jaar daarop. En voor deze derde editie kwamen er zelfs zoveel aanmeldingen en tips binnen, dat ik soms door de bomen het bos niet meer zag." Maar het resultaat mag er weer zijn. Met de AC/DC tribute band Bells Hells, The Streets en We Are Hunters als absolute toppers en onbekendere pareltjes als aangename verrassing.

Kippenvel
"Het begint vrijdag met stevige muziek. Call the Riot, EgoTwister en The ApplePickkers maken dan hun opwachting, naast AC/DC by Bells Hells. Zaterdag zijn The Streets en We Are Hunters de bekende namen, maar ik weet zeker dat ook Mountains to Move en Halvmane in de smaak zullen vallen. Zondag hebben we vooral rustige bands en singer-songwriters geprogrammeerd, zoals Stijn Grul en Nick van Wijk. De muziek van de meiden van Second Aid Kit zal ongetwijfeld voor kippenvel zorgen. Dat zijn zulke goede zangeressen. En met Moonshine Brigade heeft het festival een mooie afsluiter."

Beste speciaalbier-café
Het is niet alleen de programmering van AmmerRock die Van Rangelrooij enthousiast maakt. Ook over de speciaalbieren die hij voor dit muzikale evenement heeft geselecteerd raakt hij niet uitgepraat. Geen wonder als je pub net is uitgeroepen tot beste speciaalbier-café van Brabant. "Toch best knap voor een pub die in Gelderland ligt!"

Van Rangelrooij heeft zich voorgenomen om van de derde editie van AmmerRock zelf ook meer te genieten. "Dat is nogal eens lastig als je zo perfectionistisch bent als ik." Hij hoopt dat het café en het terras helemaal volstromen, net als voorgaande jaren. Zodat de pub in de Kerkstraat weer drie dagen lang het ritmisch kloppend hart van Ammerzoden zal zijn.

Meer berichten