Foto: (H.E.) Erik van Til

Orgelconcert door Rien Donkersloot

Het vierde concert van de serie concerten in de Sint-Maartenskerk wordt gegeven door Rien Donkersloot uit Amersfoort. Het orgelconcert vindt plaats op zaterdag 28 juli 20.00 uur in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

Zaltbommel - Op het concertprogramma staan werken van de Franse componisten Marchand en Boëly, het Andante uit het vioolconcert van Bach in een bewerking van de organist en werk van Ritter, Martin en de compositie 'Introduction, Passacaglia und Fuge über B.A.C.H.' van Sigfrid Karg-Elert.

Summa cum laude
Rien Donkersloot (1985, Rotterdam) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij hiervoor summa cum laude af. Ook behaalde hij het diploma kerkmuziek. Rien speelde al voor zijn afstuderen in de zaterdag-middagconcerten in Zaltbommel en heeft ook na zijn afstuderen diverse keren opgetreden. Hij was vorig jaar jurylid bij het orgelconcours voor gevorderde amateurs alhier.

Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en studeerde in juni 2011 cum laude af.

Prijzen
Hij won diverse prijzen op beiaard en orgelconcoursen in binnen- en buitenland, waaronder het internationale Beiaardimprovisatieconcours in Breda (september 2016) en in juni 2017 won hij de tweede prijs op het Internationale Beiaardconcours in Springfield (VS).

Rien is organist van de Sint Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Hij is docent aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, heeft een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij (koor)begeleider. Van zijn spel verschenen diverse cd's, die in de pers zeer positief werden ontvangen.

Kijk voor meer info op: www.riendonkersloot.nl

Informatie
De entree voor het orgelconcert van Rien Donkersloot bedraagt 8 euro. Donateurs (met één introducé betalen 5 euro. Jongeren krijgen korting.
Het eerstvolgende concert, zaterdag 4 augustus, wordt een bijzonder concert. Die dag geeft Sander van Marion een concert waaraan trompettisten Pascal van de Velde en Veronique Vroon meewerken. Van Marion maakt dit jaar een laatste concerttour, waarbij ook Zaltbommel wordt aangedaan.

Meer berichten