Foto:

Vakantie

... geniet nu lekker van zijn vakantie. Ergens in het buitenland of ergens in Nederland. Of gewoon lekker thuis. Net waar je voor kiest.

Maar je hebt ook mensen die niks te kiezen hebben. Omdat ze het zich niet kunnen permitteren. Niet omdat ze te lui zijn om te werken, nee, gewoon omdat ze blij zijn als aan het einde van de maand de rekeningen weer allemaal betaald zijn. En dat moet er niet toevallig iets tegenzitten (kapotte wasmachine, tv die het begeeft of iets dergelijks), want dan is er paniek in huis.

Nu zat ik te denken.....

Zou de gemeente geen potje hebben waar nog een paar duizend euro in zit? En zou de kringloop, rotary of weet ik veel wie ook een paar duizend euro overhebben voor het volgende idee? Dan kunnen veel van deze mensen ook eens lekker een weekje echt vakantie hebben.

Mijn idee: Koop op een camping dichtbij een stacaravan. Laat vervolgens de gemeente elk jaar het staangeld betalen. Dan kun je 26 gezinnen of personen elk jaar een weekje vakantie bieden. In de schoolvakanties zou ik voor gezinnen met schoolgaande kinderen kiezen, de rest van het seizoen kunnen anderen er van genieten. Het zou ook leuk zijn voor ouderen die er nooit meer op uitgaan. Nu weet ik dat er in Aalst op een camping veel te doen is voor het hele gezin. Misschien wil de campingeigenaar wel meewerken aan dit idee om het kostenplaatje niet te hoog te maken.

Ik kwam op dit idee omdat ik pas op een camping was in onze gemeente. Tien minuutjes rijden, maar als je door de slagboom bent is het net of je in een andere wereld bent. Je hebt gelijk dat vakantiegevoel. Relaxed sfeertje, iedereen in vakantiestemming. Gewoon leuk.

Dus gemeente, loop eens over een camping en denk eens na over mijn idee.

En verder: iedereen fijne vakantie gewenst!

Meer berichten