Stien, Ann, Olivier en Wannes uit het Belgische Geel. Wannes zou best naar de Bommelerwaard willen emigreren.
Stien, Ann, Olivier en Wannes uit het Belgische Geel. Wannes zou best naar de Bommelerwaard willen emigreren. (Foto: Marielle Pelle)

Op vakantie in de Bommelerwaard

In de zomermaanden zijn er ook in de Bommelerwaard veel toeristen. Marielle Pelle, correspondent van De Toren en Het Carillon, ging op bezoek in het meest westelijke puntje van de Bommelerwaard op camperplaats Loevestein aan de Schouwendijk in Poederoijen.

door Marielle Pelle

Poederoijen - Op een mooie ochtend midden in juli rijden we het natuurgebied Munnikenland in, het kabbelende water en de mooie natuur geven deze ochtend alle glans aan wat een mooie dag belooft te worden. Op de parkeerplaats van Loevestein is zeker duidelijk dat zich hier een populaire camperplaats bevindt. Ik mag deze ochtend voor een kopje koffie aanschuiven bij Wannes, Stien, Ann en Olivier uit het Belgische Geel.

In het dagelijkse leven zijn ze collega's van elkaar bij de douane, nu genieten ze van een mini-vakantie in Nederland. Ann verteld dat ze hier al vaker zijn geweest en dat ze nu hun vrienden Olivier en Stien hebben meegenomen. Waarop Stien, al starend over de oever die geel kleurt van de bloemen in het veld, beaamt: "Het is toch zalig om hier 's ochtends wakker te worden!" Ze genieten vooral van de natuur en de rust hier, Ann geeft aan dat ze hier even alle haast van het dagelijks leven loslaat en deze minivakantie geeft weer nieuwe energie. De fietsknooppunten, het 'schone' stadje Woudrichem, een shopping-dag in Gorinchem de vrouwen kunnen zich hier wel dagen vermaken. De mannen zuchten, want de vrouwen zijn in Nederland vooral dol op een bezoek aan de Action en die zijn er hier in de omgeving voldoende.
Een camperplaats zo midden in de natuur heeft ook zeker voordelen geeft Wannes aan, zelf in het dagelijks leven douanier. "Doordat hier campers staan, is er in de avonden ook een sociale controle voor de jeugd die een rondje wil crossen of op deze afgelegen plaats wil dealen."

De vier Belgen die graag in Nederland op vakantie komen, geven aan dat ze naar dit plekje zeker zullen terug komen. Stien vertelt, terwijl ze genietend voor haar camper zit: "Als je hier zit en rondkijkt is het hier zelfs nog mooier dan Denemarken of Zweden en nog dichtbij huis ook." "Ja", zucht Wannes, "ik zou best willen emigreren naar dit gebied."

Compleet plaatje
Aan de andere kant van de parkeerplaats mag ik even op het bankje aanschuiven bij Berend en Nellie uit Spijkenisse. Ook voor hen is het niet de eerste keer dat ze op deze plaats staan. Ze hadden de tip van andere campergasten gekregen en kwamen ook nu weer graag terug naar dit mooie plekje.

Als ik Nellie vraag wat er bijzonder is aan deze plaats, geeft ze kernachtig aan: "Dit plaatje!" Met een wijds gebaar wijst ze over de weilanden, waar de wilde paarden net tussen de bomen uit komen lopen. "Dit vergezicht. In deze prachtige omgeving met zoveel water, waar paarden, ganzen en de wilde koeien lopen is het plaatje compleet." Van huis uit is Berend een binnenvaartschipper dus hier fietsen en recreëren in het Rivierengebied is voor hem de waterkant eens van de andere kant bekijken. Daarnaast fotografeert hij graag, dus toen de koeien met hun kalfjes gisterenavond langs trokken, heeft hij mooie plaatjes kunnen schieten die ook thuis een mooie herinnering geven aan deze unieke plaats in de Bommelerwaard.

Ook op vakantie?
Ben jij ook op vakantie in de Bommelerwaard? Dan komt Marielle Pelle graag bij je op bezoek! Stuur daarvoor een mailtje naar redatie.toren@persgroep.nl of redactie.carillon@persgroep.nl. En wie weet zie je jezelf terug in deze mooie krant.

Meer berichten