Een echte Bommelaar

... doet geregeld een 'rondje Bommel'. Meestal kom je wel een bekende tegen om even gezellig mee te buurten. Als ik zeg: "Ik ben even weg", kan het goed zijn dat ik uren later pas weer thuis ben. Zo reed ik afgelopen week over de Marten van Rossemsingel. Het had net extreem hard geregend, dus er waren weinig mensen buiten. Geen praatje dus met iemand. Wat wel had gekund, want de temperatuur was lekker. Toen ik aan het einde bij het witte huis (waar vroeger Schaafsma woonde) licht zag branden, én de voordeur open zag staan, besloot ik brutaal om even naar binnen te gaan. Wat ik daar aantrof...

Het leek wel of ik midden in een film was beland. Zitten daar vier meiden gezellig te klaverjassen. Ria, de huidige bewoonster van het pand, en haar drie vriendinnen. Ria kennen de meesten van mijn generatie als 'de moeder van Eric'. De anderen waren de moeders van Frank van Teefelen, Erik Lap en Maarten en Patricia van Rossum.

Ondanks dat ik hun kaartspel ruw onderbrak, leken de dames het niet erg te vinden. We hadden het over van alles en nog wat. Echt gezellig. Ik denk dat ik bijna een uur binnen heb gezeten. En geloof me, dat was veel gezelliger dan een uur met je telefoon bezig zijn of voor de derde keer een film kijken.

Ik wil met dit stukje niet zeggen dat je voortaan zomaar bij iedereen die de deur open heeft staan naar binnen moet lopen. Het kan dat je dan de volgende ochtend wakker word in een politiecel.
In mijn geval pakte het goed uit. Dus bij deze, dames van de kaartclub, bedankt voor de gezellige buurt!

Meer berichten