Jan en Ellie reizen in de zomer graag rond in Nederland. Als het hier kouder wordt vertrekken ze naar warmere landen.
Jan en Ellie reizen in de zomer graag rond in Nederland. Als het hier kouder wordt vertrekken ze naar warmere landen. (Foto: Marielle Pelle)

Op vakantie in de Bommelerwaard

In de zomermaanden zijn er ook in de Bommelerwaard vele toeristen. Marielle Pelle, correspondent van De Toren en Het Carillon gaat wekelijks bij een toerist op bezoek. Deze week was ze te gast op boerderij De Spijken in Ammerzoden.

door Marielle Pelle

Ammerzoden - Midden in het buitengebied van Ammerzoden vind ik boerderij De Spijken. Op de boerderij kom ik Truus Kras tegen, die samen met haar man de eigenaar van de mini-camping is. Naast de boerderij runt ze ook de kaarsenmakerij op de Spijken, waar op ambachtelijke wijze en met de hand kaarsen worden gemaakt. Truus vertelt dat ze het leuk vindt om gasten te ontvangen op hun boerderij en om hen mee te laten beleven in het leven, wat ons dagelijks tot tevredenheid stemt. De rust en kalmte die ze uitstraalt zie ik ook terug op deze mooie boerderijcamping.

Op een schitterend plekje met een wijds uitzicht over de polder, tref ik achter op de camping Ellie en Jan die net terug komen van een fietstochtje door de omgeving. Ze zijn op rondreis door Nederland, ze hebben in Zeewolde gestaan en verblijven nu in Ammerzoden, over enkele weken hopen ze door te reizen naar Zeeland om dan richting Gulpen in Limburg te gaan. Dat is de streek waar de roots van Jan liggen.

Ellie vertelt dat ze altijd al graag kampeerde, maar wat was het altijd jammer om na een mooie zomerperiode de caravan weer in de winterstalling te brengen. Zo ontstond hun verlangen om langer te genieten van het campingleven met de ontspanning en rust die dat met zich mee brengt. En zo kwamen na hun pensioen de plannen om rond te gaan reizen.

"In de zomer reizen we door Nederland en als het straks hier kouder wordt, gaan we richting Frankrijk en de wintermaanden verblijven we in Portugal." Geboeid vertelt Jan over de plaatsen waar ze geweest zijn, het meest ben ik geïnspireerd over hun levensstijl en hoe Jan en Ellie vertellen hoe deze levensstijl hun vrijheid en rust geeft.

"We hebben geen haast, als het een mooi plekje is blijven we lang en anders reizen we weer verder", vertelt Jan. Ellie vult aan: "We doen wat we willen. We wandelen en fietsen en Jan gaat elke dag sporten om fit te blijven."

Bommelerwaard
Natuurlijk ben ik benieuwd waarom ze nu hebben gekozen voor dit plaatsje in de Bommelerwaard. Ellie vertelt: "Deze plaats ligt centraal in Nederland, vanuit hier kunnen we veel vrienden en familie bezoeken. Mijn dochter woont in Kerkwijk, dus we zijn graag een langere periode in deze omgeving. Deze boerencamping biedt ons alles wat we zoeken." Ellie somt op: simpel, grote plekken, rustig, schoon sanitair en mooi uitzicht. Ze laat zien hoe de paarden langs lopen en daar achter ligt een meertje waar je kunt varen met een bootje van de camping, een schitterende plek dus.

"We zijn tevreden", zegt Jan, "Wij hebben 365 dagen per jaar vakantie. We ontmoeten veel mensen, veel nationaliteiten. Alle mensen hebben een verhaal, die we horen tijdens onze ontmoetingen op de vele plaatsen waar we komen." Tevreden kijkt Jan voor zich uit, staart over de polder waarvan ik in de verte de contouren van de Bommelse brug zie en hij zegt: "Wij zijn iedere dag dankbaar!"

Meer berichten