Er worden allerlei evenementen en activiteiten gehouden tijdens de Bommelweek. Meer informatie vind je op www.ov-zaltbommel.nl.
Er worden allerlei evenementen en activiteiten gehouden tijdens de Bommelweek. Meer informatie vind je op www.ov-zaltbommel.nl.

De Bommelweek gaat bijna van start!

De Bommelweek wordt dit jaar gehouden van 11 augustus tot en met 18 augustus in Zaltbommel. De Bommelweek wordt daarmee georganiseerd in de laatste week van de schoolvakantie. Er is hiervoor gekozen zodat de meeste mensen nog vrij zijn en kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten.

Zaltbommel - Vanaf zaterdag 11 augustus zijn er een week lang allerlei uiteenlopende activiteiten te doen, georganiseerd door de Ondernemersvereniging Zaltbommel (OVZ) en diverse partners. De organisatie is enthousiast over de vele initiatieven van diverse verenigingen/stichtingen die aansluiten bij de Bommelweek, dit was een aantal jaren geleden ook de insteek van de organisatie. Het programma van dit jaar is in grote lijnen te vergelijken met de opzet van vorig jaar. Alle bekende ingrediënten hebben weer een plaats op de agenda.

Buitenhofpop
Op zaterdag en zondag kun je genieten van Buitenhofpop. Dit jaar heeft het festival een ander jasje. Op zaterdag kun je vanaf 20.30 uur Back to the 70's & 80's en zondag is het geopend van 14.00 tot 21.00 uur. Buitenhofpop wordt gehouden op de Parkeerplaats Waalkade-Rotterdamsebol. De entree is gratis.

Autoshow
De OVZ heeft weer een grootse autoshow op zaterdag 11 augustus op het programma staan. Wat gaat er gebeuren? Meer dan 150 gepimpte auto's met onder meer verlaagde onderstellen, vleugeldeuren, bijzondere geluidsinstallaties en special paint laten zich zien in de binnenstad. Kijk, luister en huiver!

Special guest tijdens de autoshow is de truck van Van Suijdam Transport met als chauffeur Jeffrey van Suijdam uit Zaltbommel. Deze truck is in de prijzen gevallen tijdens de mooiste truck van Nederland verkiezing op het prestigieuze Truckstar festival in Assen.

De autoshow wordt vanaf 19.00 uur gehouden op de Gamerschestraat, Markt en Waterstaat.

Zeskamp
Maandag 13 augustus wordt er voor de derde keer op rij een zeskamp gehouden. Na het succes van vorig jaar strijden meer teams dan ooit voor de titel beste zeskampteam van Bommel en de bijbehorende wisseltrofee. De teams, bestaande uit zes personen, gaan veel sportieve prestaties met elkaar aan met nieuwe maar ook vertrouwde zeskamp onderdelen. Dit jaar onder andere: kevertrekken, tractorband rollen, touwhangen en nog veel meer. In tegenstelling tot vorige edities strijden de teams op iedere onderdeel tegen een ander team.

Het zeskamp wordt gehouden op maandag 13 augustus vanaf 19.00 uur op de Markt. De organisatie is in handen van Ferdi Hamilton van Bodyline Zaltbommel. Inschrijven kan bij Sport 2000, Gamerschestraat.

Zeepkistenrace
Wie herinnert zich de zeepkistenrace van vorig jaar niet? De start van de zeepkistenrace is traditiegetrouw aan de Waterpoort waarna de deelnemers via de Waterstraat eindigen, als men dat haalt, op de Markt. Deelnemers zijn vrij om zelf een zeepkist te bouwen of met een door de OVZ beschikbaar gestelde zeepkist deel te nemen. Er wordt gestreden om de snelste én de langste afstand.

De zeepkistenrace wordt gehouden op dinsdag 14 augustus om 18.30 uur. Inschrijven kan bij Sport 2000, Gamerschestraat.

Volleybaltoernooi
Volleybalvereniging Phoenix houdt op woensdag 15 augustus om 19.00 uur een zomeravondtoernooi. Dit jaar zal het toernooi gehouden worden in sporthal De Ring. De bedoeling van het toernooi is om samen met je vrienden, familie, collega's, medesporters of buren een avond recreatief te volleyballen. Vind je het leuk om mee te doen? Meer informatie vind je op www.vvphoenix.nl.

Braderie
De grote braderie wordt dit jaar gehouden op donderdag 16 augustus vanaf 13.00 uur. Net zoals andere jaren worden er allerlei koopwaren aangeboden door de plaatselijke en niet plaatselijke ondernemers. Op de braderie tref je allerlei kramen en standwerkers, maar ook diverse leuke acts. Tijdens de braderie zijn er ook diverse optredens van allerlei straatmuzikanten, clowns en dweilorkesten. Ook ontbreken een springkussen en diverse kinderactiviteiten niet.

Braderiebal
De braderie eindigt om 21.00 uur en gaat dan over in het alom bekende Braderiebal. Dit jaar staat de coverband Solid-6 weer op het grote podium. De band Solid-6 is geen onbekende, de band stond in 2014, 2015 en 2017 ook al op het podium. Solid-6 zal de braderie op een feestelijke manier uitluiden. Groots of intiem, in kroegen, feesttenten, of bij bruiloften, de zeskoppige formatie zet zich elke keer weer in om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Swipe-Off
Na het succes van vorig jaar keert de stormbaan op vrijdag 17 augustus weer terug op de Markt in de vorm van de Swipe Off XL. Met zijn indrukwekkende lengte van 75 meter is de baan 10 meter langer dan vorig jaar. Alle categorieën strijden om het snelste team van het jaar én om het meest origineel uitgedoste team. Vanaf 15.00 uur is de Swipe-Off XL operationeel en kan er geoefend worden. Inschrijven kan bij Sport2000, Gamerschestraat.

Food Truck Festival
Op zaterdag 18 augustus wordt de Markt omgebouwd tot een festivalterrein waar eettentjes komen te staan voor het Food Truck Festival. Er zijn dan ook meerdere muzikale optredens. Ook dit jaar zetten de Lionsclub de Bommelerwaard en MLCU zich in voor een goed doel door 'goede doelen'-tafels te verkopen. Deze tafels kosten 175 euro en wordt de hele dag gereserveerd. Per tafel krijgt men een fles bubbels. Reserveren via www.lionsbommelerwaard.nl.

Meer berichten