De heren van de Tafelronde 194 Bommelerwaard stonden ook op de braderie om eendjes te verkopen voor de Duckrace. Wil je een eend kopen voor de race? Mail dan naar bestuurrt194@gmail.com
De heren van de Tafelronde 194 Bommelerwaard stonden ook op de braderie om eendjes te verkopen voor de Duckrace. Wil je een eend kopen voor de race? Mail dan naar bestuurrt194@gmail.com

Duckrace voor de Harmonika

Alle eendjes zwemmen in het water. Als het aan Tafelronde 194 Bommelerwaard ligt, kunnen het er niet genoeg zijn. De vrienden- en serviceclub, bekend van de organisatie van de Bommelerwaard Rally de afgelopen zes jaar, organiseert op zondag 2 september een Duckrace om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat is dit jaar de Harmonika in Zaltbommel.

Zaltbommel - "Het idee is vrij eenvoudig", vertelt Jaap Evers, lid van de Bommelse Tafelronde en onderdeel van de commissie die het evenement organiseert. "Bij het Parkeiland wordt een traject van 500 meter uitgezet, waarin 1300 badeendjes worden losgelaten. De eerste tien eendjes die de eindstreep halen, verdienen een prijs." Voor vijf euro per eend doe je mee in de race, waarvan de hoofdprijs een fotocamera is. Ook zijn er bedrijfseenden beschikbaar. Voor 100 euro ontvangen bedrijven een grote opblaasbare eend, die naar eigen inzicht bestickerd, geverfd of anderszins van promotie voorzien mag worden. Een flesje wijn voor bij de race hoort ook bij het pakket. De bedrijfseenden doen echter niet mee voor de prijzen.

Alle opbrengsten gaan naar het goede doel, de Harmonika deze keer. "We kiezen altijd een plaatselijk doel, omdat dat herkenbaar is en omdat we ons graag inzetten voor onze eigen gemeenschap", vervolgt Evers. "De Harmonika heeft tijdens een van onze bijeenkomsten een presentatie gegeven over haar activiteiten en daar was iedereen van onder de indruk. Eigenlijk wisten we allemaal niet hoeveel de Harmonika doet." De opbrengst van de Duckrace zal worden ingezet voor het realiseren van de theetuin, die de Harmonika opent langs de wandelroute van de Tijningse Plas.

Op de dag zelf presenteert de Harmonika zichzelf. In een aantal marktkramen op de evenementlocatie zullen zelfgemaakte producten worden verkocht en worden de verschillende activiteiten van de Harmonika toegelicht. Op het Parkeiland wordt ook gezorgd voor een luchtkussen, muziek en eten en drinken gedurende het evenement.

De verkoop van de eenden is in volle gang. Op de braderie in Zaltbommel stonden de heren met een kraam en een zwembad vol met eenden.

"Het belooft een mooi evenement te worden", aldus Evers. "Als deelnemer krijg je veel gezelligheid, een leuke dag voor de kinderen en de ouders, steun je de Harmonika en maak je ook nog kans op een mooie prijs. Wat wil je nog meer?"

Informatie
De Duckrace wordt zondag 2 september gehouden vanaf 14.00 op het Parkeiland in Zaltbommel. Wil je meer informatie of wil je een eend kopen? Neem dan contact op via bestuurrt194@gmail.com.

Meer berichten