Foto:

Een echte Bommelaar

... van de oude garde herinnert zich de oudijzerhandelaren Van Assendorp vast en zeker. Ze deden hun werk vroeger in de binnenstad. Later verdienden ze hun geld aan de Koxkampseweg, naast het terrein van Lou van Bruchem. Hard werken, niet klagen. En die eigenschappen zijn blijkbaar erfelijk. Eén van de twee gebroeders Van Assendorp, Chris, heeft namelijk een kleinzoon, Joey van der Leij. En dat kereltje, hij zal een jaar of vijftien zijn, is gelukkig voor hem ook gezegend met die eigenschappen.

Joey is een mooi kereltje, die de botte pech heeft, dat hij van alles mankeert. En dan heb ik het niet over een gebroken vinger of iets dergelijks. Nee, Joey is meer van het niveau champions league op medisch vlak.

Zijn moeder plaatst geregeld wat nieuwtjes op Facebook om iedereen te informeren over het wel en wee van haar oogappel. Deze week was het weer zover. Heftige operatie weer. Als je dan de foto's ziet van een jochie, net zo oud als je eigen zoon, dan slik je een paar keer. Maar wat mij opvalt op die foto's is altijd hetzelfde. En ook dat is denk ik erfelijk. Want hoe zwaar het ook is, je ziet altijd weer die lach. Een lach van puur genieten. Waarvan?

Op de foto deze week genoot hij van Mr.Bean. Ik denk, nee, weet zeker, dat heel veel mensen een groot voorbeeld aan deze topper kunnen nemen. Ik hoop dat de burgemeester en wethouders dit stukje lezen, en zijn naam herinneren als ze voor de lintjesregen een inwoner uit onze gemeente voor gaan dragen. Niet omdat hij als patiëntje wordt gezien. Nee, om hoe hij er mee omgaat. En hoe hij anderen inspireert.

Joey, beterschap. En keep on smiling.

Meer berichten