Volkstuinvereniging De Kloostertuin in Zaltbommel viert het 35-jarig bestaan met een 'open tuin'. Iedereen is welkom.
Volkstuinvereniging De Kloostertuin in Zaltbommel viert het 35-jarig bestaan met een 'open tuin'. Iedereen is welkom.

'Open Tuin' bij De Kloostertuin

Volkstuinvereniging De Kloostertuin in Zaltbommel viert dit jaar zijn 35-jarig bestaan op zaterdag 1 september met een 'open tuin'. Van 14.00 tot 16.30 uur ben je welkom op het volkstuincomplex aan de Gamerschedijk in Zaltbommel om een kijkje te komen nemen.

Zaltbommel - Er zijn verkoopkraampjes met producten van de leden, zoals zelfgeteelde groenten/fruit, tuinplanten, jams, tweedehands tuinmateriaal en nog veel meer. Natuurlijk is er wat te drinken en te eten voor jong en oud.

Op het volkstuincomplex kun je een wandeling maken langs verschillende belevingstuinen die elk hun eigen thema hebben. Ook kun je deelnemen aan een workshop blauwdrukken met bloemen, zelf mandala's maken met bijvoorbeeld bloemen en luisteren naar verhalenvertelster Truus Boereboom. Je kunt je tevens laten informeren over het houden van bijen en fruittelen in eigen tuin. Voor liefhebbers van dahlia's is er een wedstrijd van de mooiste dahlia. Voor jong en oud is er een raadtafel met onbekende en vergeten groenten. Op culinair gebied gaat Annelies Hoskam een demonstratie geven in haar buitenkeuken. Speciaal voor kinderen is er een 'speeltuin' en een leuke fotospeurtocht en kan van gerecycled materiaal een insectenhotel worden gemaakt.

Om stipt 14.00 uur vindt op het centrale plein de prijsuitreiking van de lustrumwedstrijd plaats: de Hoogste Zonnebloem van Zaltbommel. Tot juni kon men zaadjes kopen en zich opgeven voor deze wedstrijd. In de avond vieren de leden het lustrum met een barbecue en gezellig samenzijn, waar ook oud-leden zich voor kunnen opgeven.

Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon wat rond te lopen en je te laten informeren over de volkstuinvereniging en de volkstuinen. Door een grote belangstelling voor volkstuinieren is er helaas niet voor iedereen direct een volkstuin beschikbaar, maar je kunt altijd op een wachtlijst ingeschreven worden.

De volkstuinvereniging is er voor iedereen die van tuinieren houdt, maar er is ook veel oog voor gezellige activiteiten met alle leden.

Meer berichten