Foto: Tom Metz

Emmy Verhey Festival

Op 7, 8 en 9 september vindt alweer de dertiende editie van het Emmy Verhey Festival plaats. Thema dit jaar is 'Images' en met name jonge muzikale talenten gaan dit thema vormgeven, samen met musici die al ruimschoots hun sporen hebben verdiend. Het resultaat is een verrassend en afwisselend programma. Bovendien zijn alle concerten gratis te bezoeken. Hieronder vind je een greep uit het programma.

Zaltbommel - Vrijdagmiddag gaat het festival van start met Ekatarina Levental die haar vertelconcert 'De Grens' uitvoert. Het is samengesteld uit fragmenten van haar dagboek als 16-jarige vluchtelinge. Levental is ook op zaterdag te horen in de formatie Bilitis Duo met het programma 'Rêveries', met werken van Debussy.

Paul Komen en Nata Tsvereli spelen de complete Images van Debussy en het jonge Besemer Kwintet heeft hun gedroomde programma op het repertoire: het grote Schubert Kwintet in de versie met cello en contrabas. En wat dacht je van het Syrène Saxofoonkwartet? Vier vrouwen verlokken je als de sirenen uit Homerus' Odyssee met een eigentijdse versie van Händels Water Music.

Zondag begint met het bekende Ruysdael Kwartet, zij spelen werk van Mozart en Dvorak. Zondagmiddag krijgen we bezoek van zangeres Katell, bekend van The Voice. Samen met Ton Snijders vormt zij Deux Voix, en ze spelen Franse chansons van Brel en Stromae.

Het volledige programma vind je op www.emmyverheyfestival.nl.

Meer berichten