In het Stroomhuis wordt een bewonersavond gehouden om aandacht te vragen voor de biodiversiteit in tuinen. De avond wordt gehouden op dinsdag 11 september.
In het Stroomhuis wordt een bewonersavond gehouden om aandacht te vragen voor de biodiversiteit in tuinen. De avond wordt gehouden op dinsdag 11 september.

Bewonersavond over biodiversiteit in de tuin

Op 11 september is er een bewonersbijeenkomst over biodiversiteit in het Stroomhuis aan de Van Pallandtweg 1 in Neerijnen. Met biodiversiteit worden de verschillende plant- en diersoorten bedoeld die bijvoorbeeld in de tuin leven. De gemeente Neerijnen nodigt inwoners graag uit om te praten over dit onderwerp. De avond start om 20.00 uur, inloop met koffie/thee is vanaf 19.45 uur. Bij vertrek krijgt elke gast een zakje bloemenzaad.

Neerijnen - Op deze avond vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland wat inwoners zelf kunnen doen om bijvoorbeeld vlinders, wilde bijen, vogels, zoogdieren, amfibieën en waterdieren zoals kikkers, in eigen tuin te krijgen. Men kan bijvoorbeeld een insectenhotel bouwen of bloemen en kruiden inzaaien. Verder kunnen ze 'rommelige' randen en hoeken maken. Op deze manier wordt het terrein natuurvriendelijker ingericht. Ook wordt verteld over de activiteiten die in de gemeente Neerijnen van start gaan en waar inwoners aan mee kunt doen. In een folder staan allerlei voorbeelden.

Inwoners uit Est, Neerijnen en Tuil vertellen tijdens deze avond hoe zij samen met andere inwoners de handen uit de mouwen steken voor meer biodiversiteit in en rond hun dorp. Zo zet een bewonersgroep in Tuil zich in voor meer vogelvriendelijke tuinen. In Neerijnen en Est zijn bewoners aan de slag gegaan voor meer bloemrijkere bermen, randen en 'overhoekjes'. Ook probeert men de jeugd met inzaaiacties en het bouwen van insectenhotels enthousiast te maken.

Inwoners die zelf niet aanwezig kunnen zijn, maar wel interesse hebben om mee te doen aan een activiteit of meer willen weten over de bewonersinitiatieven kunnen contact opnemen met Freek Aalbers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via f.aalbers@landschapsbeheergelderland.nl of 026- 353 744 4.

Deze projecten worden gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Neerijnen. Kijk voor informatie over het biodiversiteitsproject in de gemeente Neerijnen ook op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer berichten