De organisatie van het Rockketten Festival: Simon Oomen, Henri Stork, John van Boksel en André de Vries.
De organisatie van het Rockketten Festival: Simon Oomen, Henri Stork, John van Boksel en André de Vries.

Rockketten Festival op Kasteel Hedel

Het Rockketten Festival gaat zaterdag 8 september om 13.00 uur voor de vierde keer van start. Het is gratis toegankelijk en gaat een uur vroeger van start dan voorgaande jaren, dit door de grote verscheidenheid en 14 verschillende live-bands en acts. Er is gekozen voor een variatie van verschillende acts in de vorm van 50+ koor, blaaskapel, soloartiesten en uiteraard de diverse rockbands.

Hedel - Het festival is uitgegroeid tot een serieus jaarlijks terugkerend geheel. Simon Oomen, één van de oprichters: "We proberen iedere keer weer te leren van voorgaande edities en dit te gebruiken voor de verbeteringen van het volgende festival. Onlangs hebben we hier een stichting voor in het leven geroepen om het steeds meer een volwassen gebeuren laten zijn. Zo heeft elk bestuurslid zijn/haar eigen taak en dat werpt zijn vruchten af. Je houdt iedereen wakker en je vult elkaar aan om van het festival een steeds groter succes te maken. Dankzij de diverse sponsors blijft het festival gratis toegankelijk."

De toiletten worden dit jaar bemand door vrijwilligers van TandemTeam El ToRo, oftewel Hedelnaar Roel Scheij en zijn medefietser Tom Gakes. Dit team is vastbesloten om deel te nemen aan de Paralympics 2020 in Tokio en de gehele opbrengst van de toiletten gaat hier naar toe. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.tandemteameltoro.nl.

Kasteel als thuisbasis

Rockketten Festival met als ondertitel 'Rock on the Castle' vindt plaats op de ruïne van Kasteel Hedel in de Kasteellaan. "Misschien mogen we wel zeggen dat we als organisatie deze locatie afgelopen edities zogenaamd 'in the picture' hebben gezet als mogelijk evenemententerrein waar nu zoveel om te doen is. Het terrein, wat toen in samenspraak met de gemeente is gekozen, is onze thuisbasis waarbij we de multifunctionaliteit steeds meer benutten." De diverse optredens gebeuren op het grotere podium met het geluid dit jaar op de fondementen van de voormalige torens en op de 'binnenplaats' het koor en de blaaskapel.

Ook het foodgebeuren krijgt een nieuwe locatie, met een uitgebreid assortiment. Er is dit jaar een wagen van 10 meter lang met ruime zitgelegenheid. Er is, naast de gewoonlijke friet met mayonaise, ook een grote verscheidenheid in snacks, broodjes met hamburgers, braadworsten tot en met beenham.

Programma
Het festival begint om 13.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Het is gratis toegankelijk. De programmering was eind mei al rond. Mede door de vele eigen aanmeldingen van de diverse bands en optredens. Dit jaar zelfs met 14 verschillende en is uiterst diverse muziek voor jong en oud.

In de middag staan er diverse bands, soloartiesten, 50+ koor en Hèls Kaboal (blaaskapel) op het podium. 's Avonds zijn er meer rockbands. Zij spelen covers van bekende bands uit de jaren 60 tot en met hedendaagse rock en zelfs eigen geschreven nummers.

Artiesten in willekeurige volgorde vermeld: Lack of Time, Bert van de Ven, Township Rebellion, koor Deuterse Mix, Daniël Cane, Hèls Kaboal, Black Sell, We are Hunters, Projectmanager, New Bond, Monique, Ovation Live Music, Solid Sound, en het geheel wordt gepresenteerd door André Bon Apart.

Ook door medewerking van diverse winkeliers en bedrijven is er de mogelijkheid om leuke dingen met een grote tombola te doen. Dit jaar zijn met meer dan 50 artikelen verdeeld in twee rondes, zorgt dat het geheel nog aantrekkelijker wordt voor het publiek en voor de ondersteuning van het festival.

Muziek en informatie over de artiesten zijn ook te vinden op de website van het festival: www.rockketten.nl.

Meer berichten