Een echte Bommelaar

... kiezen om de ruimte in te gaan. Wie moeten er mee?

Stel, de NASA heeft het idee geopperd om een stad uit te kiezen ergens op onze planeet aarde. Deze stad moet een aantal prominente (oud-) inwoners selecteren die op een planeet ergens ver weg een nieuwe stad gaan stichten. Natuurlijk is de stad die gekozen word onze trots, Zaltbommel. Maar dan? Welke inwoners moeten er mee?
Als eerste zou ik de gebroeders Philips meesturen. Altijd handig, een paar uitvinders die voor licht kunnen zorgen. En een voetbalclub op kunnen richten. Tja, en als die voetbalclub, PSV 2.0, er eenmaal is moet je ook een manusje van alles hebben. Want stel je gaat de Champions League halen, dan moet het veld er wel netjes bijliggen. Dus oké, ook Henkie -de bolle- de Vries mag mee. Op zo'n nieuwe planeet wil je ook je natje en droogje hebben. Daar sturen we Dick -de witte- van de Linden voor mee. Kan hij eventueel ook nog een wedstrijdje fluiten voor PSV 2.0.
Een nieuwe stad moet ook een burgemeester hebben. En het liefst eentje die al ervaring heeft opgedaan buiten Bommel. Die letterlijk wat ruim(telijk)er denkt. Ik kan er maar één bedenken: Albert van de Bosch. En mocht hij twijfelen, dan trekt een seizoenskaart van de plaatselijke club hem wel over de streep. Jammer voor onze Peter, maar Albert krijgt Margot mee.

Tsjee, wie nog meer? Iedereen wil er natuurlijk netjes geknipt bijlopen. Dus moet er een Slosser mee. Voor kwaaltjes kunnen ze terecht bij Paul van Dijk. Willen ze sporten, dan is Jan van Zijl dé persoon hiervoor. Voor onderwijs zorgt Bob Baas. Wat niet mag ontbreken is het entertainment. Hiervoor sturen we twee man mee. Hugo van Neck en Emmy Verhey.

Ook in de ruimte moet je multicultureel zijn, dus wie anders dan onze knuffelmarokaan Aziz moeten we meesturen? Zo zo, dat wordt rustig hier in het Aardse Zaltbommel. Maar ja, op zo'n unieke missie stuur je natuurlijk ook alleen maar unieke mensen mee. Maar, gelukkig voor Bommel, de toren blijft hier!
P.S. Wat zou het leuk zijn als we een bericht vanuit de ruimte krijgen met de vraag: "Do you know Henk de Vries?" Waarop wij kunnen antwoorden: "Yes, de bolle."

Meer berichten