Logo detorenbommelerwaard.nl


Aalst is op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september sfeervol verlicht tijdens de Verlichtingsdagen. Je kunt het geheel al wandelend of rijdend bekijken. Kijk voor meer informatie op www.verlichtingsdagen.nl.
Aalst is op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september sfeervol verlicht tijdens de Verlichtingsdagen. Je kunt het geheel al wandelend of rijdend bekijken. Kijk voor meer informatie op www.verlichtingsdagen.nl.

Sfeervolle verlichting in het hele dorp

De inwoners van Aalst maken zich op voor de traditionele tweejaarlijkse verlichtingsdagen. Het hele dorp wordt 13, 14 en 15 september weer sfeervol verlicht. Al meer dan 45 jaar geleden zijn de verlichtingsdagen begonnen en trekken als vanouds duizenden bezoekers uit de Bommelerwaard en van ver daarbuiten.

Aalst - Al maandenlang zijn de 14 buurtverenigingen bezig met de voorbereidingen om hun straat zo mooi mogelijk te maken. Elke buurtvereniging heeft een bepaald thema uitgekozen wat zij in de straat of tuin gaan uitbeelden.
De thema's van dit jaar zijn: Doldwaze dokters, December, Bruiloft, Circus, Kermis, De vier jaargetijden, Speelgoed van toen en nu, Middeleeuwen, Studio 100, Molens en tulpen, Landen (reis om de wereld), Kinderspelletjes en Onderwaterwereld.

Voor de eerste keer is er deze editie een digitale plattegrond beschikbaar. Op deze plattegrond vind je alle thema's, eetgelegenheden en andere voorzieningen. Bekijk de plattegrond via www.verlichtingsdagen.nl.

Diverse activiteiten
Naast de verlichting zijn er deze dagen diverse andere activiteiten. In de feesttent bouwt DJ Martijn samen met Feestduo Kaaigezellig vrijdagavond een feestje. Op zaterdagavond kunnen de voetjes van de vloer met DJ Tom V. In Café Halosta is op donderdagavond een optreden van de bekende band Big Nick. Op vrijdag en zaterdag is er een DJ zijn met diverse artiesten. Zaterdagavond geeft Fanfare Prins Hendrik, rond de feesttent, om 19.30 uur een concert.

In de straten vind je bovendien diverse eetgelegenheden.

Entree
De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 1,50 euro en vanaf 12 jaar kost het 2 euro per persoon.

Route/Parkeren
Wil je de verlichting op zijn mooist zien? Dan kun je de verlichtingsdagen het beste wandelend bezoeken. Er is een uitstekend parkeerterrein aan de Eendenkade/Maaswaalweg. Volg hiervoor de borden 'Parkeren Verlichtingsdagen'. Parkeren is gratis.
Wil je de verlichting per auto gaan bezoeken? Volg dan de borden 'Autoroute Verlichtingsdagen'. Inrijden van de autoroute is aan de Maasdijk, bij de Donkerstraat. Het gehele dorp is vanaf 19.00 tot 23.00 uur éénrichtingsverkeer.

Het veer Aalst-Veen vaart op vrijdag en zaterdag af tot 23.30 uur.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kun je kijken op www.verlichtingsdagen.nl.

Meer berichten