Met de Duckrace is 8.000 euro opgehaald voor de Harmonika. Zij zullen het bedrag investeren in een theetuin aan de Nieuwe Tijningen.
Met de Duckrace is 8.000 euro opgehaald voor de Harmonika. Zij zullen het bedrag investeren in een theetuin aan de Nieuwe Tijningen. (Foto: )

Recordopbrengst voor Duckrace

Er is een fantastisch bedrag opgehaald tijdens de Duckrace van de Ronde Tafel Bommelerwaard: ruim 8.000 euro! De opbrengst komt ten goede aan Dagcentrum de Harmonika.

Zaltbommel - "Een super geslaagde dag!", aldus Jaap Evers, bestuurslid van de Ronde Tafel. Hij benadrukt de geweldige inzet van cliënten en medewerkers van de Harmonika. "Cliënten zijn weken bezig geweest met de Duckrace; eendjes verkocht, kaarten geknutseld, schilderijen gemaakt. Hun enthousiasme heeft vele mensen aangestoken, dat resulteerde in een hele grote opkomst. Fantastisch!"

Theetuin
Alle opbrengsten gaan naar Dagcentrum de Harmonika. Zij zullen het bedrag investeren in een theetuin aan de Nieuwe Tijningen (Tijningen Plas). In deze theetuin gaan cliënten van de Harmonika koffie, thee, fris, zelfgemaakt gebak en ijsjes verkopen. De theetuin zal naar verwachting in april 2019 worden geopend.

De Harmonika
Bij de Harmonika komen dagelijks vijftig mensen met een verstandelijk beperking voor arbeidsmatige dagbesteding. Iedereen doet wat hij kan, zo zelfstandig mogelijk en op maat. Er worden diverse lichtindustriële, ambachtelijke en creatieve werkzaamheden uitgevoerd. Op het dagcentrum is een schildersatelier, een tweedehands kledingwinkel, een hout- en tuingroep en een bakkerij.

Meer berichten