Johan Schouten nam na bijna 30 jaar afscheid van de Juliana van Stolbergschool. Fot0o: Erna Heenck
Johan Schouten nam na bijna 30 jaar afscheid van de Juliana van Stolbergschool. Fot0o: Erna Heenck (Foto: )

Johan Schouten neemt afscheid

In Poederoijen stonden er vrijdag om 11.15 uur twee rijen leerlingen van Juliana van Stolbergschool langs de straat. Wat was er aan de hand? Johan Schouten had net voor de zomervakantie verteld dat hij wilde stoppen als klusjesman (vrijwilliger) van de school.

Poederoijen - Sinds 1989 was hij vrijwilliger voor de school. Schouten maaide het gras en deed allerhande klusjes, zoals boekenrekken ophangen, kapot meubilair repareren, het onderhoud aan de speeltoestellen buiten, noem maar op. Maar na bijna 30 jaar vond hij het genoeg geweest.

Dit afscheid wilde de school niet ongemerkt voorbij laten gaan. Volkomen onverwachts werd Schouten met zijn favoriete auto opgehaald, op zijn werk in Gameren, en naar Poederoijen gereden. Daar stonden de leerlingen klaar die hem een bedanklied toezongen. Schouten kreeg onder meer een prachtig herinneringsboek. Alle kinderen hadden iets voor hem gekleurd en dat was mooi opgeplakt in het boek. Ook ontving hij een tegoedbon voor een fotoalbum van de afscheidsceremonie.

Meer berichten