Wende den Braver en Edith van den Anker geven tandemwielrenner Roel Scheij een duwtje in de rug met de opbrengst van Dansen in Hedel.
Wende den Braver en Edith van den Anker geven tandemwielrenner Roel Scheij een duwtje in de rug met de opbrengst van Dansen in Hedel.

Iedereen de Hedelse dansvloer op

"De dansvloer van Gelre's End is echt prachtig en als het aan de DJ ligt, blijf je daar de hele avond op staan." Het dorpshuis aan de Maas in Hedel is 22 september vanaf 21.00 uur the place to be volgens organisatoren Wende den Braver en Edith van den Anker. Dan is het weer Dansen in Hedel. De twee vriendinnen doen er alles aan om de vierde editie van dit dansfestival tot een succes te maken. Iedereen is welkom en de entree is gratis, net als het parkeren op de ruime parkeerplaats aan de Molendijk. Een donatie voor het goede doel - TandemTeam El ToRo - wordt wel op prijs gesteld. Ook de opbrengst van de salsa- en tangoworkshops, voorafgaand aan het dansfestival, is bestemd voor de paralympische droom van tandemwielrenner Roel Scheij. "Dat danst nóg lekkerder!"

door Loeki Bruinink

Hedel - Tijdens de Paardenmarkt komen de voetjes nog wel eens van de vloer, maar Hedel mag vaker dansen, vinden Den Braver en Van den Anker. Beide vrouwen houden wel van een feestje en dus organiseren ze er zelf een. "Gelre's End heeft de ideale dansvloer, DJ Peter Pansters draait onweerstaanbare muziek van de jaren 70 tot nu, de bar is open en de Rossumse Julia Mylonas zorgt voor versgebakken taarten." Alle ingrediënten voor een geslaagde avond zijn dus aanwezig. "Ook voor mensen die de dansvloer liever mijden, valt genoeg te genieten."

De twee Hedelse vriendinnen brengen graag mensen in beweging, zowel in hun eigen coachingspraktijk als daarbuiten. Ze zitten boordevol positieve energie. Ook hun plaatsgenoot Roel Scheij geven ze graag een duwtje in de rug. "Het is natuurlijk geweldig dat hij zo'n winnaarsmentaliteit heeft, ondanks zijn slechtziendheid en vele tegenslagen. Samen met Aldo Klomp heeft hij zijn zinnen gezet op deelname aan de Paralympische Spelen. Met de voorbereidingen daarvan zijn hoge kosten gemoeid. Hij kan dus wel een financieel zetje gebruiken." Roel is de 22e ook van de partij, maar denkt niet dat hij de dansvloer op gaat. Dat zal lastig worden met Den Braver en Van den Anker in de buurt.

Om de inkomsten én de sfeer te verhogen, zijn er voorafgaand aan het dansfestival workshops gepland. Niemand minder dan de professionele salsadanseres Lisa Martinez uit Amsterdam geeft salsalessen. Ali Amin van tangoschool El Corazón in Den Bosch leert beginners de basis van de tango. Gevorderden krijgen de fijne kneepjes van deze Argentijnse dans bijgebracht door Trudy van der Blom en Mario Lieffering. De drie workshops beginnen om 19.30 uur. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk via info@openup.nu. Deelname kost tien euro. "We hebben al een flink aantal aanmeldingen, zelfs van mensen uit Amsterdam, België en Spanje. Als iemand geen eigen danspartner heeft, proberen we te matchen. We hebben nog wel dringend behoefte aan meer mannen!"

Den Braver en Van den Anker willen zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan hun dansfeest geven. Als het aan hen ligt, staat iedereen 22 september op de Hedelse dansvloer.

Meer berichten