De organisatie van de buurt barbecue. V.l.n.r.:Isabel Plessius, Wilco den Hartog, Nancy Elfrink en Kirsten Heukels.
De organisatie van de buurt barbecue. V.l.n.r.:Isabel Plessius, Wilco den Hartog, Nancy Elfrink en Kirsten Heukels. (Foto: Wesley de Wit)

Karstraatbarbecue dit jaar uitgebreid naar een buurtbarbecue

Twee jaar geleden werd er voor het laatst een 'Karstraatbarbecue' gehouden. Isabel Plessius, Wilco den Hartog, Nancy Elfrink en Kirsten Heukels vonden dat het wel weer eens tijd werd om de buurt op informele wijze beter te leren kennen en sloegen de handen in elkaar. Ze richtten, zoals zij het zelf noemen, de Buurtfeco (Buurtfeestcommissie) op. Zondag hielden ze een buurtbarbecue.

Zaltbommel - Traditiegetrouw vond deze barbecue ieder jaar plaats op de parkeerplaats van de Kommerstraat. Dit jaar was het tijd om het evenement groter aan te pakken. Naast de Karstraat, werd er ook een deel van de Gamerschestraat, Kommerstraat, Nonnenstraat en Zandstraat uitgenodigd.

"Het afgelopen jaar zijn er veel mensen verhuisd en daarmee nieuwe mensen in de straten komen wonen. Des te meer reden om dit organiseren", zegt Kirsten Heukels. Het animo was groot en het werd al snel een 'uit de hand gelopen grap'. Met ruim honderd buurtgenoten heven zij zondag het glas.

"Er ontstaat steeds meer een gat tussen mensen, het is soms onbekend wie er naast je woont. Heel zonde eigenlijk", aldus Nancy Elfrink. Isabel Plessius is ervan overtuigd dat zowel de sociale saamhorigheid als sociale veiligheid toeneemt door iets als een barbecue te organiseren. "Het is toch fijn dat er op elkaar gelet wordt en je elkaar kunt helpen, waar nodig. Het zo gezegde 'omzien naar elkaar'."

Wilco den Hartog was er als Zandstraat-bewoner dit jaar voor het eerst bij. "Wat wonen er stiekem toch veel mensen in je buurt die je nog nooit hebt gezien!" Uit de buurt klonken zondag enthousiaste geluiden.

"Eigenlijk is een initiatief als dit makkelijk gerealiseerd", zegt Isabel. "Wij regelden het vlees en de vis en vroegen mensen zelf hun bord, bestek, glas, meubilair en drankjes of salade mee te nemen. Een echt Amerikaans feestje dus. Dat is waarschijnlijk ook de charme van zo'n evenement als dit. Voor het eten dat over was, plaatsten we een berichtje op de facebookpagina een 'Echte Bommelaar…' en kort erna werd dit opgehaald. Fijn om op deze manier ook nog mensen te kunnen helpen die het nodig hebben."

Meer berichten