Buurtzorg bestaat tien jaar

In de Bommelerwaard is Buurtzorg inmiddels al tien jaar actief. Op 1 oktober 2008 werd in Ammerzoden een team gestart door vier enthousiaste verpleegkundigen. Inmiddels zijn er zeven teams en elf medewerkers verbonden aan dit team. Eén van de werknemers van het eerste uur vertelt: "Samen met huisartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten helpen we de zorgvrager om langer thuis te blijven wonen. We ondersteunen de client en de mantelzorgers, waarbij zelfredzaamheid het uitgangspunt is."

Regio - "Wijkverpleging wordt ingeschakeld bij mensen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn en nog hulp nodig hebben. Ook komen we veel bij ouderen die niet alles zelf meer kunnen maar nog graag thuis willen blijven wonen." De laatste jaren merken ze dat veel ouderen met dementie langer thuis blijven wonen. "Ook voor hen kunnen we veel betekenen. We hebben verpleegkundigen in dienst die zich hebben toegelegd op de begeleiding van dementerenden en hun mantelzorgers. Tenslotte verlenen we palliatieve zorg. Dit is zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven, die in hun eigen omgeving willen sterven. Dit is heel bijzonder en dankbaar werk. Met veel plezier staan we dagelijks klaar voor onze clienten."

Buurtzorg Zuid Bommelerwaard werkt in de volgende dorpen: Ammerzoden, Hedel, Well, Wellseind, Bruchem, Kerkwijk en Nederhemert Zuid. Het team is telefonisch bereikbaar op het volgende nummer: 06- 575 671 91.

Meer berichten