Kinderen van de Fonkelsteen uit Zaltbommel zijn in het kader van het thema ‘Jij + ik= wij’ gaan schilderen bij de Harmonika.
Kinderen van de Fonkelsteen uit Zaltbommel zijn in het kader van het thema ‘Jij + ik= wij’ gaan schilderen bij de Harmonika.

Fonkelsteen schildert samen met 'n Bont Palet

Groep 3 tot en met 8 van basisschool De Fonkelsteen uit Zaltbommel zijn vorige week woensdag en donderdag op bezoek geweest bij de schilders van 'n Bont Palet in dagcentrum De Harmonika. Met veel wederzijds respect gingen ze samen aan het werk in het atelier.

Zaltbommel - Sophie, leerling van groep 8, legt uit waarom de school heeft gevraagd of de kinderen bij De Harmonika mochten komen kijken: "Het thema waar wij nu mee bezig zijn is 'ik + jij = wij'. De mensen die hier werken hebben een verstandelijke beperking. Ze zien er soms anders uit, maar het zijn gewone mensen. Door dit bezoek besef je dat beter."

Open armen
De Fonkelsteen werd met open armen ontvangen in het atelier. Chantal en Yvette hebben meegedacht over de opdracht waar ze samen aan werken: teken je favoriete dier. "Bij mij is dat mijn konijn Jip", vertelt Yvette aan de kinderen. Chantal laat zien hoe je het beste een achtergrond voor een schilderij kunt maken: met een sponsje dat je nat maakt en in de verf doopt. Al snel zijn de meeste kinderen enthousiast aan het werk. Van bambi tot een dinosaurus, iedereen heeft wel een lievelingsdier. "Ze doen het goed", vindt Chantal. Dat het twee ochtenden een hele drukte is in haar werkruimte, vindt ze niet erg. "Daar houd ik wel van."

Ook Yvette geniet van het bezoek. "Wat ga je straks doen als je terug bent op school?" vraagt ze aan Thijs. "En hoe laat mogen jullie naar huis?" "Om twee uur", antwoordt Thijs. Yvette reageert: "Wij moeten hier tot vier uur blijven." Heel erg vindt ze dat niet. "Vanmiddag ga ik mijn schilderij afmaken, de ondergrond is nu aan het drogen."

Na een uur zijn de meeste werkstukken af. De schilderijen blijven nog even in het atelier en zullen op De Fonkelsteen te zien zijn tijdens de Fonkelkring, de afsluiting van het thema net voor de herfstvakantie. Yvette zwaait de kinderen uit. "Jullie mogen nog wel een keer komen hoor!"

Meer berichten