Wie wordt tot ridder geslagen?

Afgelopen weekend werd er op Slot Loevestein een riddertoernooi gehouden. Tijdens deze trainingen mochten kinderen en volwassenen de strijd aangaan met de ridders.

Ridders hielden in de Middeleeuwen toernooien om te laten zien wat ze konden. Het steekspel was het populairste stuk van het toernooi. Twee ridders reden met een lange lans op een paard op elkaar af en moesten elkaar van het paard stoten. Hiermee waren allerlei prijzen te winnen uiteenlopend van mooie harnassen, schilden, zwaarden, wapens en grote zakken goud. In het begin waren het massagevechten met het zwaard {een Melee} In allerlei steden werden grote toernooien georganiseerd. Een keer per jaar was er een landelijk toernooi waar de beste ridders de strijd tegen elkaar aangingen. Bij zo'n toernooi kon de ridder zijn krachten meten en bekend worden.

Dirk Loef van Horne, die opdracht gaf tot de bouw van Slot Loevestein, was aanwezig bij het riddertoernooi op Slot Loevestein (je ziet hem hieronder op zijn paard).  en na de battle werden de kinderen tot ridder geslagen.

Meer berichten