Rotarians Jan Weber en Henk van der Sar geven alvast het goede voorbeeld. Zij schuiven 4 oktober aan bij het Charity Dinner voor het hospice.
Rotarians Jan Weber en Henk van der Sar geven alvast het goede voorbeeld. Zij schuiven 4 oktober aan bij het Charity Dinner voor het hospice. (Foto: )

Charity Dinner voor nieuw hospice

De kans dat aan de Beersteeg in Zaltbommel een hospice komt, wordt steeds groter. Het bestuur van Stichting Hospice De Samaritaan hoopt daar vanaf 2020 met vier tot zes kamers onderdak te kunnen bieden aan inwoners van de Bommelerwaard met een terminale ziekte. Op deze beschutte plek, vlakbij de Waal, moeten zij de laatste levensfase in alle rust en met liefdevolle verzorging kunnen afsluiten. Om haar plannen te verwezenlijken is de stichting afhankelijk van fondsen en donaties. Reden voor Rotary Bommelerwaard om donderdag 4 oktober een Charity Dinner voor het hospice te organiseren.

door Loeki Bruinink

Zaltbommel - Het lijkt er nu echt van te komen dat de Bommelerwaard zijn eigen hospice krijgt. Jan Weber, Rotarian én bestuurslid van Stichting Hospice De Samaritaan, is blij dat het overleg met de gemeente Zaltbommel voorspoedig verloopt. "Ook de buurtbewoners staan positief tegenover de komst van het hospice aan de Beersteeg. Maar we hebben nog een heel traject te gaan. Als we er helemaal uit zijn met de gemeente, volgt een bestemmingsplanprocedure. En het bouwproject moet worden aanbesteed. Ondertussen zijn we in overleg met huisartsen en de thuiszorg. Twee deskundigen in de palliatieve zorg zullen in dienst komen van het hospice. Daarnaast hebben we zeker zestig tot tachtig vrijwilligers nodig. Om alles te kunnen bekostigen moeten we actief fondsen werven."

Rotary Zaltbommel biedt de helpende hand. Henk van der Sar, voorzitter van de Rotary community service: "Het gaat om een mooi, lokaal doel, waaraan we echt iets kunnen toevoegen. Vanuit ons netwerk kunnen we het stichtingsbestuur bijvoorbeeld helpen bij het deskundig aanbesteden van het project. En we willen financiële hulp bieden." Daarom neemt Van der Sar het voortouw in de organisatie van een liefdadigheidsdiner. "We hebben de sfeervolle Gasthuiskapel uitgekozen als locatie voor het Charity Dinner. Iedereen die het hospice een warm hart toedraagt, is uitgenodigd. Wie van 19.00 tot 23.00 uur wil aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafels doneert 125 euro per stoel. Er zijn twaalf tafels voor acht personen beschikbaar." Luc van Iersel, chefkok van restaurant La Provence, zal de gasten in de watten leggen met een vijfgangendiner. Tussendoor vindt een veiling plaats. "We hebben prachtige kavels in de aanbieding. Een weekendverblijf in een vakantiehuis in Friesland mét boot, bijvoorbeeld. En een rijvaardigheidstraining op Circuit Zandvoort. De rondleiding door de Tweede Kamer met afsluitend diner in gezelschap van Albert van den Bosch zal zeker in de smaak zal vallen. Net als een gesigneerd shirt van de PSV-selectie, een elektrische fiets en een weekend cabrio-rijden."

Jan Weber en Henk van der Sar hopen op een geslaagde avond met een mooie opbrengst voor het hospice.

Geïnteresseerden kunnen stoelen of een hele tafel reserveren via info@rotaryzaltbommel.nl.

Meer berichten