De Ponymarkt begint dit jaar al op vrijdagavond met een kinderplaybackshow. Op zaterdag zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin.
De Ponymarkt begint dit jaar al op vrijdagavond met een kinderplaybackshow. Op zaterdag zijn er allerlei activiteiten voor het hele gezin. (Foto: )

Ponymarkt Brakel is een familiefeest

De Ponymarkt in Brakel staat weer voor de deur! Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 29 september. Het is al ruim een halve eeuw een jaarlijks terugkerend familiefeest.

Brakel - Het familiefeest begint al op vrijdagavond met de kinderplaybackshow op het evenemententerrein op De Wielaag. Veel kinderen, van basisschoolleeftijd, showen deze avond hun zangtalent en geven hun beste performances. Met elkaar geven ze de aftrap van een feestelijk en gezellig familieweekend. Waarna op zaterdag in de vroege ochtend de eerste pony's worden aangevoerd voor het nostalgische handje klap. Aan de Dwarssteeg arriveren vanaf 07.00 handelaren met hun pony's die van eigenaar mogen wisselen. De organisatie verleend voor elke aangevoerde pony een aanvoerpremie.

Naast de handel op de traditionele Ponymarkt, is er veel 'ponybeleving' gedurende de dag. De kinderen kunnen zich uitleven met gratis pony knuffelen, borstelen en ponyrijden. Ook kunnen ze gratis knutselen, springen op een springkussen en zich kleurrijk laten schminken. Daarnaast wordt het publiek de hele dag vermaakt met verschillende shows en demonstraties. Er is een demonstratie springen, touwtrekken met een paard en een vliegend tapijt achter een paard. DVB, de olympische dressuurstal van Coby en Marlies van Baalen komt met hun professionele team laten zien hoe zij trainen in topsport. Om 14.00 uur is de spectaculaire trickridingshow van The Future Guys. Ze zijn bekend in heel Europa en zorgen met spectaculaire stunts uit de oude westernfilms en rodeo's voor een spraakmakende show.

Naast het festivalterrein is het de gehele dag braderie waar ruim 100 kramen vertegenwoordigd zijn met allerlei koopwaar. Veel plaatselijke ondernemers en verenigingen nemen hun plaats in op de goederenmarkt, waar natuurlijk de bekende erwtensoep is te verkrijgen. Want bij de Ponymarkt hoort naar oud Brakelse traditie de eerste snert. Om 18.30 uur wordt het feestweekend afgesloten met een optreden van de rockband Spark of Sanity, de winnaar van de parel van de Betuwe 2018.

Meer berichten