Een echte Bommelaar

... is er maar wát trots op dat Zaltbommel een stad is. Alsof er iets mis is met een dorp. Ik kan sowieso iets opnoemen wat ze in de meeste dorpen wel hebben, en in de meeste steden niet: Saamhorigheidsgevoel.

En daardoor helpen ze elkaar ook eerder. Een voorbeeld?
Ik kocht een paar maanden geleden een 'nieuwe' vrachtwagen van enkele jaren oud. Ik was helemaal in mijn nopjes met dat ding. Totdat ik vorige week met mijn monstertruck op de A2 reed. Ik was net de Bommelse brug gepasseerd, toen ik rook onder de motorkap bespeurde.
Omdat dat doorgaans wijst op een probleem, besloot ik te stoppen op de vluchtstrook. En ja hoor, waar rook is, is vuur. Vlammen van wel een meter hoog vlogen me tegemoet toen ik de motorkap opende. Gelukkig stonden er bloemen achterin, in emmers met water. Dus ik speelde snel voor brandweerman Sam.
De auto naar een garage gesleept en snel de verzekering gebeld, zodat alles geregeld kon worden.
Helaas, de verzekering dekte de forse schade niet. Dat was balen, niet te zuinig. En nu komt het....
Mijn huurbaas, van de loods, Gijs van Tuijl, is samen met zijn broer Gerrit eigenaar van VTN transport. Ook runnen ze een truckpullingteam. Hierdoor zijn ze superhandig met motoren. Toen Gijs hoorde van mijn pechgeval bedacht hij zich geen seconde. Hij regelde een motor en zette zijn monteurs belangeloos in aktie. Op het moment van schrijven gebeurt er van alles met mijn nu nog motorloze auto, waardoor ik binnenkort zonder al te veel financiële schade weer de weg op kan. Deze hulp werkte als Finimal voor de hoofdpijn die de auto mij bezorgd had.
Iedereen kent het grapje "Wat is het beste dat er uit Nieuwaal komt? De bus naar Zaltbommel." Maar voor mij nog iets: het truckpulling én vriendenteam van de Hulk. Zo heet de truck waarmee ze pas geleden voor de tweede keer kampioen van Nederland zijn geworden.
Mannen, bedankt!

Meer berichten