Ruim 300 inwoners van Brakel en Zuilichem kwamen vorige week op de informatiebijeenkomst af. Foto: Marielle Pelle
Ruim 300 inwoners van Brakel en Zuilichem kwamen vorige week op de informatiebijeenkomst af. Foto: Marielle Pelle

Brakel ziet goud in multifunctionele accommodatie

Er kwamen afgelopen donderdag ruim 300 geïnteresseerde naar de informatiebijeenkomst om te horen over de plannen van een multifunctionele accommodatie in Brakel.

door Marielle Pelle

Brakel - De aftrap werd gedaan door Bennie van Veen, voorzitter van VV Brakel en mede-initiatiefnemer van dit plan. Kernachtig gaf Van Veen aan hoe een ambitieplan, tot een haalbaarheidsstudie kwam en nu klaar ligt bij de gemeenteraad. Maar niet voordat de inwoners van Brakel en Zuilichem over het plan zijn geïnformeerd en alle kansen krijgen om mee te denken en dit plan verder uit te werken.

De bal werd overgenomen door Ardie van Honk, voorzitter van VV Zuilichem. Van Honk vertelde over de twee voetbalclubs die het redelijk voor elkaar hebben, maar toekomstgericht willen kijken en dan heeft de huidige situatie geen toekomstperspectief. "Zo kwamen we bij elkaar en wilde opzoek naar mogelijkheden. Gaandeweg zagen we met elkaar dat er een kansrijke combinatie kwam. De bal rolde steeds verder, de beide basisscholen haakte ook aan en ontdekte een unieke kans en zo werd ook de gemeente betrokken." In eerder stadium werd gesproken over het sluiten van de gymzaal omdat deze is verouderd nu ziet de gemeente weer mogelijkheden om deze te behouden. De openbare basisschool en de gymzaal bevinden zich nu aan een straat, waar dagelijks 1.600 auto's rijden. In het nieuwe plan is verkeersveiligheid een belangrijke pijler. Van Honk benadrukt hoe dit plan ontstond vanuit de voetbalclubs en waar nu de leefbaarheid van het dorp Brakel centraal is komen te staan. "We hebben nu een kansrijke combinatie die we eerst niet zagen. Doordat we er allemaal in geloven en zijn gaan samenwerken hebben we met dit plan goud in handen voor het dorp Brakel."

Ook vanuit landschappelijke visie werden de plannen gedeeld met de geïnteresseerden. De multifunctionele accommodatie die uitgewerkt is aan de zuidelijke kant van het dorp, moet een geheel worden met de natuur en de omgeving. Bovenal moet de MFA een plaats worden waar gesport, geleerd en genoten wordt.

Gert Tissink, directeur van Stichting Christelijk Onderwijs Bommelerwaard, sloot de informatieavond en bracht de informatie duidelijk en overzichtelijk over op het publiek. Tissink: "Als school begon het met een lekkend dak, bij de voetbal met een veld wat weer onder water stond en met kleedruimtes die verouderd zijn. We begonnen vanuit de problemen en hoe meer we elkaar spraken, hoe meer mogelijkheden en enthousiasme er kwam. Samenwerken werd de kracht en dit bracht dit schitterende plan als resultaat." Tissink pakt duidelijk samen dat we met elkaar verantwoordelijk zijn hoe we een toekomst realiseren voor de kinderen in Brakel. Betrokken ouders bij school, sportievelingen bij de voetbal, en alle inwoners moeten nu met elkaar de handen ineen slaan en dit plan werkelijkheid gaan maken.

Meer berichten