Schoonste lucht

... op leeftijd heeft het vaak over vroeger. Ik betrap mezelf er ook steeds meer op. In mijn belevenis was vroeger alles leuker, beter, goedkoper, etc.

Het buiten spelen als kind bijvoorbeeld. Het lijkt tegenwoordig wel of je een slechte ouder bent als je je kind naar buiten stuurt om te spelen. En de koopavond, hoe vaak hoor je niet dat die vroeger veel beter was? Of de scholen. Vroeger had je nog leerkrachten die met 'mijnheer' of 'mevrouw' werden aangesproken. Tsja..

Aan de meeste veranderingen hebben we zelf meegewerkt. Bewust of onbewust. Maar er zijn ook genoeg dingen die nu veel beter zijn dan vroeger. Zoals het nieuwe sportpark. Is toch een natte droom voor velen.

Of het parkeiland in de Waluwe. Super mooi stukje natuur met speelruimte waar je heerlijk kunt vissen of schaatsen.

Of het nieuwe winkelcentrum achter het zwembad. Kan het oude in de Vergt niet aan tippen.

Dit zijn zomaar wat verbeteringen die de laatste jaren gerealiseerd zijn. Maar, er is een verbetering. Die is jaren geleden al ingetreden.

De meeste Bommelaren zijn hem waarschijnlijk al jaren vergeten. Tot een jaar of dertig geleden reed je met de auto de Boschstraat in. Genietend van je mooie stadje, reed je net voorbij tandarts De Roo. Stond je ineens stil omdat er een vrachtwagen stopte voor slagerij van Santen. En zo snel als je stil stond, zo snel kreeg je braakneigingen. Waarom? Door de meest gruwelijke lucht die uit de vrachtwagen voor je kwam. Het was de kadaverwagen die kadavers kwam laden bij de slager. Ik keek altijd snel of ik nog achteruit kon, maar meestal had ik pech en stond ik een kwartier in de smerigste lucht ooit mijn adem zo lang mogelijk in te houden. Maar gelukkig heeft Zaltbommel nu de schoonste lucht ooit van de hele gemeente.

Meer berichten