De Bommelse Zelfplukdagen gaan zaterdag 13 oktober van start met de Bommelse Appeldag. Zorg dat je zelf kisten en/of tassen meeneemt voor de appels.
De Bommelse Zelfplukdagen gaan zaterdag 13 oktober van start met de Bommelse Appeldag. Zorg dat je zelf kisten en/of tassen meeneemt voor de appels. (Foto: )

Bommelse Appeldag

Op zaterdag 13 oktober vindt vanaf 10.00 tot 16.00 uur met een Bommelse Appeldag de aftrap van de Bommelse Zefplukdagen plaats in Zelfplukboomgaard 't Straatje. Naast de zelfpluk is er een reeks kraampjes met gasten.

Zaltbommel - Natuurlijk is Josse Haarhuis van de buitenvarkens van Pigme aanwezig. Ook vaste imker Jan Vernooij kan je alles vertellen over de bijen. Wie er allemaal nog meer komen, is nog wat onzeker. Naar verwachting komen ook Willlem van de Zalm (Willem & Drees), de Vlaamse pomoloog/fruitdeskundige Vincent Turkelboom, Hoogstambrigade Rivierenland en Whoopies Kleindierenopvang. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met een ciderproeverij van appels uit de zelfplukboomgaard.

Zelfplukdagen
De Bommelse Zelfplukdagen starten op zaterdag 13 oktober en gaan in de week daarna door. Er hangt geen topoogst, maar de oogst is voldoende om je uit te nodigen voor de zelfpluk. Naast 13 oktober ben je welkom op woensdagmiddag 17, vrijdagmiddag 20 en zaterdag 20 oktober om zelf appels te plukken. De Jonagold-appels zijn dan goed rijp en erg lekker. Toegang is gratis en je betaalt per geplukte kilo. Tot 15 kilo is de prijs 1 euro per kilo en voor meer dan 15 kg betaal je 75 cent per kilo. Zorg dat je zelf kisten of tassen meeneemt om de geplukte appels in te doen.

Buitengewone Varkens
Een deel van de zelfplukboomgaard is dit voorjaar gerooid en daar lopen nu de buitenvarkens van Pigme/Buitengewone Varkens. Dit doen we in samenwerking met 'varkensherder' Josse Haarhuis van Pig Me. Haarhuis informeert je op de Bommelse Appeldag over de varkens en het vlees ervan. Op de appeldag kun je worstenbroodjes en broodjes hamburger van dit unieke vlees verkrijgen.

De organisatie hoopt op mooi weer, maar vergeet, indien nodig, niet regenkleding en laarzen mee te nemen. Als je over de Gamersedijk van Zaltbommel naar Gameren rijdt zie je de boomgaard 't Straatje even voorbij het Kloosterwiel onder de dijk al liggen.

Meer informatie staat in de laatste nieuwsbrief: https://bit.ly/2CrvURR

Meer berichten