Van der Kooi (midden) ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Adrie Bragt.
Van der Kooi (midden) ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Adrie Bragt.

Koninklijke Onderscheiding

Locoburgemeester Adrie Bragt heeft vorige week zaterdag, tijdens een feestelijk jubileumprogramma, een Koninklijke Onderscheiding, lid in de Orde van Oranje Nassau, uitgereikt aan Jan van der Kooi uit Zaltbommel.

Zaltbommel - Van der Kooi is 40 jaar actief als vrijwilliger bij 'Dit Koningskind'. Dit Koningskind is een landelijke vereniging voor christenen met een beperking en allen die bij hen betrokken zijn. Dit Koningskind is gespecialiseerd in de persoonlijke ondersteuning van mensen met een handicap en hun verwanten. Decorandus was leider bij reizen, lid van de vakantiecommissie, voorzitter van de afdeling Ede-Wageningen-Bommelerwaard en lid van de jubileumcommissie. Nu is Van der Kooi contactpersoon voor gehandicapten in de Bommelerwaard. Daarnaast was hij 14 jaar voorzitter Stichting Mirthe en ondersteunde in die hoedanigheid ook mensen met een beperking en hun ouders. Decorandus is sinds 2014 voorzitter van Qco, ook een stichting die mensen met een beperking steunt en reizen op maat verzorgt. Van 2000 tot 2013 was decorandus voorzitter van volleybalvereniging Phoenix.

Decorandus ontving zijn Koninklijke Onderscheiding tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst bij 'in de Roos' in Zaltbommel.

Meer berichten