Tijdens de ridderschool word je een echte ridder. Strijd je mee?
Tijdens de ridderschool word je een echte ridder. Strijd je mee? (Foto: Slot Loevestein)

Riddertoernooi op Slot Loevestein

Op Slot Loevestein gaan verschillende ridders met elkaar de strijd tijdens een riddertoernooi op 20 en 21 oktober. Behalve het toernooi zijn er nog veel meer Middeleeuwse activiteiten voor jong en oud.

Poederoijen - Beheerder en evenementenorganisator Tim Schrijver: "Het hoogtepunt van beide dagen is de spannende finale, waar iedereen kan zien welke ridder zich kampioen van Loevestein mag noemen." Voor het zover is, kan iedereen de voorbereidingen in het kampement volgen. "Er zijn stoere ridders op snelle paarden en schone jonkvrouwen die spannende verhalen vertellen. De ridders laten hun wapenvaardigheden zien in individuele wapenproeven en gaan met elkaar de strijd aan in het steekspel." In de ridderschool, voor kinderen van 4 tot 10 jaar, leer je hoe je vecht met het zwaard en word je zelf een echte ridder. "Onder begeleiding van Longbowman en zijn kasteelschutters komen kinderen én volwassenen alles te weten over het boogschieten. Hoe worden pijlen en bogen gemaakt en waar werden ze voor gebruikt? Je kunt hen al je vragen stellen en vergeet vooral niet zelf een keer te schieten!"

"In het kasteel ontmoeten bezoekers de twee beeldschone jonkvrouwen aan wie het Riddertoernooi is opgedragen", verklapt Schrijver. "Zij vertellen verhalen over het leven in de Middeleeuwen. In de keuken van het slot vind je de cockemeesters Lena en Marie. In hun ijzeren ketels bereiden ze het avondmaal voor alle manschappen. Wie weet ontfutsel je hen één van de heerlijke middeleeuwse recepten." Overige gasten tijdens het toernooi zijn: Aagje de vertelster, de Meyden van Loevestein en troubadour Lucas.

Heel de vesting van Slot Loevestein wordt tijdens het Riddertoernooi omgetoverd tot Middeleeuws terrein en toernooiveld. Op de Middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement. Vanzelfsprekend kun je ook lekker middeleeuws schranzen dit weekend.

Kiddy battle
Om 13.00 en 14.30 uur kun je meedoen aan de ridderschool/Kiddy Battle. Hier leer je hoe je vecht met het zwaard en word je een echte ridder. Sluit je aan en marcheer mee ten strijde naar het toernooiveld voor een spetterende strijd!

Het slot is op 20 en 21 oktober van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Bekijk het volledige programma op www.slotloevestein.nl.

Meer berichten