Een echte Bommelaar

... baalt al jaren dat er geen motorcross meer is langs de Waal. Wereldwijd was ons stadje bekend onder motorsportliefhebbers. En van een crosswedstrijd groeide het uiteindelijk uit tot een soort van festival. Er kwamen topartiesten uit het hele land optreden. Hierdoor kwamen er behalve motorliefhebbers ook muziekliefhebbers. Helaas, motorcross langs de Waal is en blijft geschiedenis.

Maar.... sinds afgelopen zaterdag ziet het ernaar uit dat er vanaf nu weer een jaarlijks crossevenement plaats gaat vinden op de oude vertrouwde locatie. Alleen, niet op motoren. Nee, nu op van die tweewielers die voortbewegen door de benen van de bestuurder. Van die gespierde, gladde beentjes. Voor de wedstrijd begint glimmen ze van de olie, erna hebben ze een modderbadje gehad. Alles voor een gladde huid.

Wat nog meer glad was, volgens kenners, was hoe alles verliep. Behalve de locatie (het natuurlijke parcours bestond uit zand, beklimmingen in de vorm van dijken, kasseien), die was gelukkig niet zo glad. De organisatie was fantastisch. Er werd al geopperd om hier een NK te organiseren. Kijk, dat zijn opmerkingen waar je als organisatie op hoopt.

Mooi toch? Ik weet dat er vele wielerliefhebbers veel vrije tijd in hebben gestoken. Dan is het toch heerlijk als iedereen dolenthousiast is? Ik hoop dan ook echt dat over een paar jaar iedereen Zaltbommel kent van de cross. Ben je op vakantie in Frankrijk, wielrenland bij uitstek. Vragen ze waar je vandaan komt. Antwoord je: "Uit Nederland."
"Ok, maar waar uit Nederland? Amsterdam?"
"Nee, uit Zaltbommel."
"Zaltbommel? Dat ken ik. Van de uiterwaardencross."
Kijk, dan ben je goed bezig.

Meer berichten