Saxofoon spelen op het Knoopgala

Rico Alberts (21 jaar) is vorige week verrast tijdens zijn werk op Dagbesteding de Harmonika door een cameraploeg van NTR. In een persoonlijke boodschap op de iPad nodigt Paul de Leeuw Rico uit om saxofoon te komen spelen op het Knoopgala; het muziekgala met optredens van artiesten met een verstandelijke beperking.

Zaltbommel - Hij zal optreden samen met het zangtrio OG3NE. Rico werkt bij de hout- en tuingroep van Dagbesteding de Harmonika van 's Heeren Loo. Rico is opgegeven door zijn begeleiders. "Het is zijn grote droom om op tv te mogen spelen, wij vinden het geweldig dat deze droom nu uitkomt." De muzikaliteit heeft hij van zijn opa, die accordeon en mondharmonica speelt.

Tijdens het Knoopgala zingen en/of spelen mensen met een beperking de sterren van de hemel. Dit doen zij samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar zijn dat Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. De artiesten worden begeleidt door het Metropole orkest. Paul de Leeuw presenteert deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré.

Het Knoopgala wordt uitgezonden op 22 december om 20.25 uur op NPO 1.

Meer berichten