Op 15 december wordt in Brakel weer het Kerst Wandel Event gehouden. Op verschillende plaatsen worden dan passages uit het eeuwenoude kerstverhaal gespeeld. De kaartverkoop start 15 november.
Op 15 december wordt in Brakel weer het Kerst Wandel Event gehouden. Op verschillende plaatsen worden dan passages uit het eeuwenoude kerstverhaal gespeeld. De kaartverkoop start 15 november.

Het kerstverhaal horen, zien én beleven

Het kerstverhaal horen, zien en écht beleven alsof je er zelf midden in staat. Dat kan ook dit jaar bij het Kerst Wandel Event in Brakel. Op 15 november start de kaartverkoop voor dit event dat zich afgelopen jaren heeft bewezen in zijn unieke en levensechte opzet.

Brakel - Ook dit jaar wordt vanuit de Hervormde Gemeente in Brakel een Kerst Wandel Event georganiseerd. Op zaterdag 15 december worden er op verschillende plaatsen in de dorpskern van Brakel passages gespeeld uit het eeuwenoude kerstverhaal. Langs de route ontmoet je mensen die je meenemen in de kerstgeschiedenis. En de aankleding geeft je de beleving dat je zelf in een tekening van een kinderbijbel bent gestapt, waar je nu ook zelf rond wandelt.

Het Kerst Wandel Event, wat voor de vierde keer wordt georganiseerd, kenmerkt zich door de unieke en bijbelgetrouwe wijze waarop de kerstgeschiedenis creatief wordt uitgedragen in woord en beeld. Het Kerst Wandel Event is toegankelijk voor iedereen, jong en oud.

Kerst heeft tegenwoordig voor iedereen een eigen betekenis gekregen. In het christelijk geloof staat tijdens kerst de geboorte van Jezus Christus centraal, dit is de oorsprong van kerst. In de bijbel staat beschreven hoe Jezus door God naar de wereld werd gezonden. De stuurgroep van het event wil dit kerstevangelie, samen met alle vrijwilligers, uitdragen naar een groter publiek.

Op het marktplein in Brakel, waar de wandeling begint, worden bezoekers gevraagd zich bij de tollenaar te melden. Op het sfeervolle plein ontmoet je de timmerman in zijn werkplaats, de wijnbouwer is druk bezig met de wijn en de bakker is druk in zijn bakkerij. In de herberg, de ontmoetingsplaats midden op het plein, kun je terecht voor een lekkere warme snack of drankje. Vanaf het dorpsplein vertrekt elke 10 minuten een gids die de bezoekers meeneemt langs alle passages waar je het kerstevangelie kunt horen, zien en echt beleven. De eerste ronde start om 17.00 uur zodat de allerkleinsten ook mee kunnen. De kinderen worden actief bij deze sketches betrokken.

De kerst-sketches, het sfeervolle marktplein en de activiteiten voor kinderen beloven tezamen een warme en bijzondere avond te worden. Het event is toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen.

De kaartverkoop start 15 november via onderstaande website. Andere jaren waren de kaarten snel uitverkocht, daarom adviseert de organisatie tijdig kaarten te reserveren.

www.hervormdbrakel.nl

Meer berichten