Personeel en vrijwilligers hebben zich feestelijke uitgedost om samen met de bewoners van de Wielewaal het lustrum van BrabantZorg te vieren.
Personeel en vrijwilligers hebben zich feestelijke uitgedost om samen met de bewoners van de Wielewaal het lustrum van BrabantZorg te vieren.

Wielewaal viert 10 jaar BrabantZorg

Met een troubadour, een rode loper, een enthousiaste hofhouding en een miniconcert vierden de bewoners van De Wielewaal afgelopen vrijdag feest. BrabantZorg bestaat tien jaar. Net als de 34 andere instellingen die onder deze zorgkoepel vallen, viert het Zaltbommelse woonzorgcentrum dit lustrum met een gezellige dag voor zijn bewoners. Een dag vol muziek, lekkere hapjes en samenzijn.

door Loeki Bruinink

Zaltbommel - De bewoners van De Wielewaal zijn uit in eigen huis. Alles heeft deze vrijdag een bijzonder tintje. Personeel en vrijwilligers zijn speciaal voor het lustrumfeest in prachtige barokke kostuums gekleed. Ze lijken zo weggelopen uit een kasteel. Deze kleurrijke hofhouding ontvangt de bewoners op een rode loper. De ouderen stralen bij zo'n warm onthaal. Dat wordt door de hoffotograaf meteen vastgelegd. Daarna zoekt iedereen een plaatsje in de vrolijk aangeklede ontmoetingsruimte. Er blijft nauwelijks een stoel onbezet.

Met koffie en een feestelijk taartje zit de stemming er meteen goed in. Zeker als de troubadour begint te spelen. Hoewel de meeste bewoners zich langzaam voortbewegen met rolstoel of rollator, worden de taartjes in een verbazingwekkend tempo soldaat gemaakt. Ondertussen speelt de troubadour onvermoeibaar verder. Van 'Lang zullen we leven' tot 'An der schönen blauen Donau'. Links en rechts roepen bewoners en vrijwilligers om verzoeknummers. Telkens weer zet de gitariste een nieuw lied in. De één zingt uit volle borst mee. De ander zit stil te genieten.

In de rest van het gebouw is het opvallend stil. De acht huiskamers zijn vrijwel allemaal leeg. Normaal gesproken zitten deze rond dit uur vol. Maar de meeste bewoners zijn op de festiviteiten afgekomen. Zij zijn wel te porren voor een verzetje. Degenen die niet naar de zaal kunnen komen, krijgen later op de ochtend bezoek van de troubadour.

In de middag verandert de ontmoetingsruimte in een concertzaal. Het is tijd voor een optreden van het klassieke duo Fratres Corona. De violist en de pianist zorgen voor een muzikale afsluiting van de lustrumdag. Uiteraard zijn er ook deze middag lekkere hapjes om de feestvreugde te verhogen.
Dat ze het tienjarig bestaan van BrabantZorg vieren, ontgaat de meeste bewoners. Maar daar is het de organisatie ook niet om te doen. Wie jarig is, geeft een feestje en trakteert, vindt BrabantZorg. En dat past precies in het motto van de zorgorganisatie: 'Elke dag zo fijn mogelijk'. Gezien de vrolijke stemming bij de bewoners, zijn de organisators van het lustrum daarin uitstekend geslaagd.

Het personeel van De Wielewaal vierde het tienjarig bestaan van BrabantZorg al op 8 november in Uden, samen met hun collega's uit de Bommelerwaard en Den Bosch. Donderdag 29 november is er een high tea buffet in de Grote Aak voor alle vrijwilligers van de Wielewaal.

Meer berichten