v.l.n.r.: : Ricardo Fratantuono, burgemeester Van Kooten, wethouder De Leeuw en Ted Collard.
v.l.n.r.: : Ricardo Fratantuono, burgemeester Van Kooten, wethouder De Leeuw en Ted Collard.

Eerste 'd'n Drielse Deddel'

De Bommelerwaard kent een aantal streekproducten, zoals de champignons, Drielse bieren van Microbrouwerij 'De Bulkse Hoek', een kruidenbitter, en 'Stompetoren' een oude kaas en vernoemd naar de toren van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Sinds vorige week is hier een product bijgekomen: een likeur genoemd 'd'n Drielse Deddel'.

door Mirjam Duijts-As

Kerkdriel - Het is altijd fijn om een cadeautje te geven afkomstig uit de eigen streek of woonplaats. Dit was het idee van Ricardo Fratantuono, filiaalbeheerder van drankenspeciaalzaak Mitra in winkelcentrum Delkant in het centrum van Kerkdriel. Het was niet moeilijk zijn superieuren hiervan te overtuigen. En zo werd vrijdag de eerste fles van 'd'n Drielse Deddel' door Fratantuono, samen met de filiaalmanager van Boon's supermarkt Ted Collard, uitgereikt aan burgemeester Henny van Kooten en wethouder en Drielenaar Bart de Leeuw.

"De likeur is speciaal ontwikkeld voor Kerkdriel. Bij het proeven in de distilleerderij viel de keuze al snel op de smaak van het kletskopkoekje. De smaak van de zoete likeur met een alcohol percentage van iets meer dan een goede wijn, was gevonden. Dat het smaakt naar kletskoppen is een leuke achterliggende gedachte", aldus Fratantuono.

Want deddelen kunnen ze in Kerkdriel. Echte Drielenaren weten ook direct de betekenis van dit woord uit het plaatselijk dialect. Deddelen, zo zegt het streekwoordenboek, is babbelen, kletsen. En als je het voorbijgangers vraagt wordt al gauw het minder formele woord 'ouwe-hoeren' genoemd. Daar is het zoete drankje ook zeker voor geschikt, een fijn likeurtje bij de koffie met wel of geen verse slagroom.

Mitra en Primera in Kerkdriel vallen allebei onder de paraplu van Boon's Supermarkten. Sinds december 2017 bevinden zij zich gedrieën in het winkelcentrum Delkant aan de Gasthuisstraat in het centrum van Kerkdriel. Het winkelcentrum met een heel gevarieerd winkelaanbod heeft een ondergrondse parkeergarage. Op de vraag of het parkeren daar gratis is, zegt burgemeester Van Kooten met pretogen: "Het is Kerkdriel hoor." Een kleine verwijzing naar een plaats waar het leven goed is.

Meer berichten