Dirigent Johannes Leertouwer speelt zelf mee op viool tijdens het concert. Hij ziet er naar uit om in de Sint-Maartenskerk te spelen. Foto: Foppe Schut
Dirigent Johannes Leertouwer speelt zelf mee op viool tijdens het concert. Hij ziet er naar uit om in de Sint-Maartenskerk te spelen. Foto: Foppe Schut (Foto: Photographer: Foppe Schut)

Start kaartverkoop Matthäus Passion

De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland vindt volgend jaar plaats op zaterdag 13 april (Palmzaterdag) in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. De kaartverkoop van dit jaarlijkse evenement is gestart.

Zaltbommel - Inmiddels is het een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan veel mensen genieten. Het wordt de 55e editie. De productie ligt deze keer in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer, die de uitvoering leidt vanaf zijn viool. Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion. Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Het verhaal van de Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus, met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop. Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting: "Afgelopen jaren hadden wij prachtige uitvoeringen met de solisten, het Matthäuskoor en -orkest, een podium vol. De nieuwe productie is met een kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar zeker niet minder bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk."

Dirigent Leertouwer legt uit: "Uitvoeringen van de grote werken van Bach met slechts één zanger per stem, zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Bij een enkelvoudige bezetting is alles heel transparant en de dramatiek zeer persoonlijk, terwijl we toch grote contrasten kunnen realiseren. Voor ons de eerste keer in Zaltbommel en de Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk. Wij zien er naar uit hier op te treden."

Kaarten zijn te koop via onderstaande website. Momenteel geldt een gereduceerd tarief. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar. Al vanaf 33 euro ben je er live bij. Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en krijgen vrienden 5 euro extra korting, evenals hun introducé.

www.matthauspassion.nl

Meer berichten