De organisatie verwacht zo'n 400-500 deelnemers dit jaar. De eerste editie had 278 deelnemers.
De organisatie verwacht zo'n 400-500 deelnemers dit jaar. De eerste editie had 278 deelnemers.

Singelcross 2019 op 24 februari

De Zaltbommel DutchRunners (ZDR) houdt zondag 24 februari de achtste editie van de Singelcross en de Kids'Cross. Deze crossloop is inmiddels een bekend fenomeen binnen Zaltbommel en omgeving.

Zaltbommel - Het startschot voor de Singelcross wordt om 11.00 uur in de Kindertuin gegeven, waarna het parcours de renners gedurende 3,2 km over de prachtige stadswallen en langs de kanonnen van Zaltbommel leidt. Het parcours is uitdagend door de hoogteverschillen en onverharde ondergrond. Deelnemers kunnen ervoor kiezen het parcours één, twee of drie keer te lopen. Tijdens de cross vindt er tijdsregistratie plaats door middel van een chip.

Jong en oud
De Singelcross is een evenement wat toegankelijk is voor jong en oud. Ook dit jaar nemen de sportklassen van het Cambium deel met vele leerlingen, herkenbaar aan hun blauwe shirts. Het maximale aantal deelnemers voor de Singelcross is 500.

De Kids'Cross is bedoeld voor de jongste deelnemers. Zij kunnen kiezen om deel te nemen voor een afstand van 700 meter of 1400 meter, welke respectievelijk om 10:20 en 10:30 van start gaan. Het startschot voor de Kids'Cross wordt ook in de Kindertuin gegeven. Er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen aan de Kids'Cross.

Op 6 februari om 15.00 uur wordt er een Kids Clinic gegeven in de Kindertuin. Deelname is gratis voor de kids crossers.

Opbrengst
Een deel van de opbrengsten van de Singelcross wordt gebruikt om kinderen op basisscholen in de Bommelerwaard via Running Clinics kennis te laten maken met hardlopen en zodoende hun beweging te stimuleren.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen vooraf. Dit kan vanaf 30 november tot en met 31 januari, inschrijven kost dan 7 euro voor de Singelcross en 3 euro voor de Kids'Cross. Van 1 februari tot en met 24 februari bedragen de kosten 9 euro voor de Singels en 5 euro voor de Kids'Cross.

Singelcross
De Singelcross wordt dit jaar alweer voor de achtste keer georganiseerd in Zaltbommel. De organisatie verwacht dit jaar zo'n 400 tot 500 deelnemers aan het evenement. De eerste editie had 278 deelnemers.
Naast de Singelcross en Kids'Cross organiseert de Zaltbommel DutchRunners ook elk jaar de MidZomerNachtHalveMarathon. Dan lopen de deelnemers op 21 juni om 21.00 uur een afstand van 21 kilometer van Zaltbommel naar Rossum en weer terug.

Informatie
Parkeren kan gratis op het parkeerterrein aan de Beersteeg. Er staan vrijwilligers klaar om de deelnemers veilig over het parcours te laten bewegen en na afloop te voorzien van drinken en een gezonde consumptie.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.singelcross.nl. De Singelcross is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Meer berichten